Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte birçok yenilik sağlandı ve çıkarılan yeni sosyal ağların hepsi birbirine rakip olmaya başladı. Aralarında en çok beğenilen ve şu an bile en fazla kullanılan sosyal ağ Facebook oldu. Mark Zuckerberg’in müthiş bir zeka ve kurnazlıkla kurduğu bu site, bu günlerde birçok bilgi kirliliğine ev sahipliği yapıyor.
‘Bir deli kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış.’ atasözünü bilen bilir. Teknoloji çağında ise kuyuya taş atmak yerini bazen Facebook duvarında paylaşmak yeterli olabiliyor. Özellikle Orduspor ile ilgili yüzlerce sayfalardan paylaşılan farklı farklı bilgiler, bilgi kirliliğini üst seviyeye çıkartıyor.
Sosyal medya deyince birçok farklı alanlar ve herkesin tercih anlamında farklı uygulama bilgileri var. Ancak, kurulduğu günden bu yana her geçen yıl bilgi kirliğinin arttığı Facebook’u, Orduspor-Facebook-Bilgi Kirliliği üçgeninde biraz daha açmak istiyorum.
Bazı insanlar yeterki karalamaya çalışsın, konuyla ilgili bilgisi olmasa da yorum yapıyor. ‘150 Trilyon borçla bu takım nasıl yaşar ?’ diyor birisi. Nereden biliyorsun bu kadar borcu dediğimde ‘Facebook’ta yazıyor’ diye cevap veriyor. Facebook mu yaptı bu kadar borcu, onlar nasıl biliyor ? Bunun gibi birçok örneğe sizler de şahit olmuşsunuzdur. Adı sosyal medya ama gereğinden fazla bu ortamda vakit geçirmek insanları asosyal yapabiliyor. AR-GE konusunda isteksiz olan ülkemizde sosyal medya çılgınlığı korkarım hızla yayılmaya devam ediyor. 
Teknolojinin insanlığa kazandırdığı sözde akıllı telefonlar (!) aslında ismiyle orantısız. Biraz aklı olan sosyal medyayı bu kadar kötü kullanmaz.Bu cihazların akılsız kişiler tarafından kullanımı da duyarsızlaşmayı ve algıların nasıl yapay hale geldiğini gösteriyor.
Sözün özü; sosyal medyada dönen yalanlara hemen inanan insanların, tüm gerçekliğiyle ayakta durmaya çalışan efsanenin yerine, yalanlar üzerine inşaa edilen takımı sorgulamadan desteklemesi objektiflik konusundaki samimiyetlerini gösteriyor.