Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şubesi, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ı ziyaret ederek Öğretmenevi ile ilgili konuştular.
Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Gaffari İzci ve yönetim kurulunun da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Başkan İzci, “Toplumu şekillendiren ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştiren eğitim camiası, her şeyi ile tekmil bir sosyal tesisi hak etmektedir. Bütün illerde hatta birçok ilçede bu konu halledilmişken, ilimizde köhne bir yapının öğretmenevi olarak kullanılması camiamız adına üzücü bir durumdur.
Daha önce Milli Eğitim Bakanlarına, milletvekillerine, bürokrat ve diğer siyasilere ileterek destek ve çözüm istediğimiz Adıyaman’a Öğretmenevi konusunda çabalarımızın sonuç verme ihtimali belirmiştir. Bu konuda Valimiz Mahmut Demirtaş’ı ziyaret ederek talebimizi yenileyip istişarede bulunduk. İnşaallah elbirliği ile Adıyaman’ımıza, şehrimizin ve camiamızın hak ettiği, kendisine yakışan bir öğretmenevi kazandırırız. Başta vekillerimiz, valimiz ve Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere herkesi bu konuya katkı sunmaya davet ediyoruz. Ayrıca bu ziyaret vesilesi ile sayın valimizi, genel merkezimizin Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştireceği Medeniyetimiz ve Büyük Türkiye Yolunda Eğitim-Fetih ve Gençlik temalı Eğitim-Bir-Sen Türkiye Buluşmasına genel merkezimizin kendilerine göndermiş olduğu davetiyeyi ilettik” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Mahmut Demirtaş, Öğretmenevi'nin ortak sorunları olduğunu ifade ederek, “Öğretmenlerimize ve eğitim camiasına yaraşır sosyal tesislerin olması bizim de beklentimizdir. Bu yüzden öğretmenevi meselesi ile yakından ilgileniyorum. Çok güzel bir öğretmenevinin ilimize kazandırılmasını, ilimizin vitrini de olacağından ayrı bir önem veriyorum. Adıyaman’a ve eğitim camiasına yakışan bir öğretmen evi kazandırılması için elimden gelen her şeyi yapacağıma emin olabilirsiniz” dedi.
Kaynak: iha