Nasıl yeni bir alışkanlık edinebilirsiniz? Doğal yollarla bir alışkanlık oluşturmak ne kadar sürer? Herhangi bir davranış potansiyel olarak bir alışkanlık haline gelebilir mi? Farklı alışkanlıklar oluşturmak aynı miktarda zaman alır mı ? Bu yazıda, bir alışkanlık oluşturmak için neye ihtiyacınız olduğuna dair tüm sorularınızı cevaplayacağız.

Hepimiz daha sağlıklı rutinleri günlük hayatımıza dahil etmek isteriz. Örneğin, sigarayı bırakmak, sağlıklı yiyecekler yemeye başlamak veya düzenli olarak egzersiz yapmaya başlamak isteyebilirsiniz. Ancak, birkaç gün sonra kendinizi motivasyonunuzu kaybederken ve bu çabayı terk ederken bulabilirsiniz.

Alışkanlık oluşturmak için çaba sarf etmeniz gerekiyor. Vücudunuzu veya rutininizi daha önce bilmediğiniz yeni davranışlara adapte etmelisiniz. Bu nedenle yeni alışkanlıklar oluşturmanın anahtarı tutarlı ve azimli olmaktır. İşler zorlaştığında pes etmenin cazibesine karşı en iyi silahlarınız bunlar olacaktır.

Bir alışkanlık oluşturmanın ilk adımı, neyi başarmak istediğinizi belirlemektir. Bu gerçekten istediğiniz ve almak için motive olduğunuz bir şeyse, başlamak çok daha kolay olacaktır.

Bir alışkanlık oluşturmak için başlangıçta onu sık sık uygulamalısınız. Alıştırma süresi, alışkanlık haline getirmek istediğiniz davranışa göre değişecektir. Aynı zamanda aktivitenin size ne kadar tanıdık geldiğine de bağlıdır. Yabancı olduğunuz bir şey, alışkın olduğunuz bir şeyden daha fazla zaman gerektirebilir. Öte yandan, sizin için tanıdık ve kolay olan bir şeyin yeni bir alışkanlık haline gelmesi çok uzun sürmeyebilir.

Erteleme dediğimiz tuzağa da yenik düşmeyin. Bununla, bugün yapabileceklerinizi yarına ertelememeniz gerektiğini kastediyoruz. Ne kadar erken başlarsanız, hedefinize o kadar çabuk ulaşırsınız. Bir alışkanlık oluşturmak, sürekli disiplin ve çalışma gerektirir. Neyi başarmak istediğiniz konusunda tutkulu hissediyorsanız, kesinlikle ilerleyebileceksiniz.