Bilgi her konuda egemen olmaya başladı. Üretirken bilgi lazım, tüketirken bilgi lazım. Bilgi olmadan olmuyor.
Önümüzdeki yüz yılda, toplumlar ikiye ayrışacak. Bilgi elde etmekte başarı gösterenler efendi, gösteremeyenler köle durumuna düşecek. Şimdiden ip uçları görünmeye başladı.
4.0 sanayi devrimini anlamak için dahi, yüksek derecede matematik ve fen bilimlerine gerek duyuluyor.
Bilgi eğitim ile elde ediliyor. Eğitim yaşı sınırlı. 24 yaşından sonra öğrenim zorlaşıyor. 30 yaşından sonra lisan dahi öğrenilemiyor. Bu nedenle eğitim zamanı çok önemli. Zamanında verilemeyen eğitim, kaçan trene benziyor.
Dünya, hangi dil ile hızlı eğitim alınabilir sorusuna cevap arıyor. Zira, eğitim zaman ile yarışıyor. Dil Kongresinde bu soruya cevap, Türkçe olarak tespit edildi.
Türkçe matematik bir lisan ve çocuklar üç yaşına kadar Türkçe grameri tam anlamıyla kavrıyor. Alman çocukları, Almancayı 5 yaşında kavrayabiliyor. Araplarda ise durum çok vahim. Arap çocukları Arapçayı 12 yılda anlayacak seviyeye geliyor.
Uluslararası Çocuk Dili ve Araştırma Derneğinin "tespit ederek Almanya'daki dil kongresine sunduğu bu tebliğin" sonuçları dünyada tartışılıyor. Türkçe'nin dünya eğitim lisanı olması halinde, bilimde insanlığın çok hızlı bir gelişme sürecine gireceği önerisi yapılıyor.
Türkçe matematik bir lisan. Bilim lisanı olursa, çocuklara zaman kazandırabilir ve insanlık bilimde ileri gidebilir.
Peki, "Türkler neden bilimde geri kaldı" sorusuna cevap bulmamız gerekiyor.
Cevap tebliğin içerisinde mevcut. Osmanlıdan beri Türkler, Arapça öğrenmeye çalışıyor. Çocuk Arapçayı 12 yılda öğreniyor. Öğrenmeye 8-10 yaşında başlasa, sadece Arapça öğrenmek için, eğitim yaşını kaybediyor.
Arapça sadece Arapların değil, Müslüman olan diğer ülkelerin de başına bela olmuş. Gençlerin öğrenimdeki altın yıllarını elinden alıyor. Çünkü Arap çocukları dahi, Arapçayı 12 yılda öğreniyor.