Sıcakların artması, okulların kapanması, seçimlerin bitmesi derken zaten pek keyifli olmayan yaz ayları başladı. Doğal olarak özellikle çocuklar plajlarda ya da ırmak kenarlarında oyunlar eşliğinde eğlenmek istiyorlar. Fakat malumunuz özellikle memleketimizde deniz son derece tehlikeli. Hırçın ve sürekli dalgalı oluşu sebebiyle, yüzme bilsin bilmesin her yaştan insan için çok büyük riskler taşıyor. Benim bildiğim kadarıyla Çaka plajında cankurtaran hizmeti Ordu Büyükşehir Belediye’si tarafından veriliyor. Ancak bu dahi bir yere kadar tedbir sayılır. Daha son iki günde Gülyalı’da, Piraziz’de ve Perşembe’de ölümlerle sonuçlanan boğulma vakaları oldu.
Burada en temel sorumluluk ebeveynlere düşüyor. Asla hiçbir çocuk yaşıtlarıyla birlikte yalnız yüzmeye gönderilmemeli. Sağı solu belli olmayan ve ani bir dalgayla içine alıveren hali sebebiyle bizim denizimiz maalesef tehlikeli !
Uyarı tabelaları ve sık denetim bir yere kadar çözüm olabiliyor. Ancak dediğim gibi ebeveynler sorumluğu hiçbir kuruluşa, kuruma atmamalı. Önce can ise bu canı korumak, küçücük çocuklarımız için biz büyüklerin sorumluluğudur.
Kurum ve kuruluşların yapması gereken ise; sadece çocuklara spesifik yaz okulları açarak, hem yüzmeyi hem ilkyardımı daha küçük yaştaki çocuklarımıza öğretmek olmalı. Demem o ki dostlar; her şeyin başında yine eğitim yatıyor. Eğitim ile her olumsuz sürecin oluşuma engel olabiliriz. Biz eğiteceğiz, tedbir alacağız ki Allah da bizleri korusun. Aklı ve eğitimi hiç unutmayacağımız günlere hasret kaldığımızı da biliyorum. Bu meydan geçtiğimiz günlerde boğulmalar sonucu canlarını yitiren yavrularımıza Allah’tan rahmet ailelerine de sabırlar diliyorum.