Diyarbakır'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen okullar arası futbol müsabakalarında mutlu sona ulaşan takım Yavuz Sultan Selim Ortaokulu oldu.
Finalde Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ile karşılaşan Yavuz Selim Orta Okulu normal süresi 0-0 berabere biten maçta penaltı atışları sonucunda Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nu mağlup ederek şampiyonluk ipini göğüsledi.
Yavuz Selim Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Mahmut Bayer, kısıtlı imkanlarla elde ettikleri şampiyonluğun anlamlı olduğunu söyledi. Bayer, “Sur ilçesinde bulunan okulumuz, diğer semtlerde bulunan okullara nazaran imkanlar bakımından aynı düzeyde değildir. Bu bizler için bahane olamazdı, bizler de yetenekli olan sporcularımızla çok çalışarak okulumuzu en güzel şekilde temsil ettik. Çok çalışmanın karşılığını aldık, ilk defa okulumuz Diyarbakır şampiyonu oldu. Bizlere bu başarıyı yaşatan sporcularımı, tüm beden eğitimi öğretmeni arkadaşlarımı, idarecilerimizi ve bize her zaman destek olan okul müdürümüz Haşim Tekin’e teşekkür ediyorum" dedi.
Kaynak: iha