BM tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde toplam 193 ülke tarafından imzalanan  “Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi” en fazla sayıda ülke tarafından imzalanan ve en kısa zamanda yürürlüğe giren uluslararası belge olma özelliğine sahiptir.
Çocuk Hakları Sözleşmesi, nin kabul edilmesinden bu yana her 20 Kasımda bütün dünyada kutlanan “Dünya Çocuk Hakları Günü ”nün bütün dünya çocukları için dünyada ve ülkemizde çocuklarımızın hak ettiği biçimde yaşanacak bir dünya olarak güzelleşmesini temenni diliyorum.
Bütün çocuklar ailelerinin ve toplumun gözbebeğidir. Dünyanın neresinde olursa olsun ırkına veya dinine bakılmaksızın mağdur olan, acı çeken bir çocuğu gördüğümüzde hep birlikte üzülürüz. Onların mutluluklarını gördüğümüzde de mutlu olup, birlikte seviniriz.
Türkiye`de ve dünyada çocukların içinde bulunduğu durum pek iç açıcı olmayıp, her yönüyle sömürülen, istismar edilen mağdur çocuk olgusu ile karşı karşıyayız.
Acımasızca sürüp giden dünya ülkeleri savaşlarının ve güç gösterilerinin ortasında kalan çocuklar yeri geldiğinde hayatlarından olmakta, sakat kalmakta veya ailelerini kaybetmektedirler, yada mülteci durumuna düşüp kimi zaman ölüp gitmekteler kimi zamansa, oraya buraya savrulup vatanlarından olmaktalar.
Ülkemizde de artarak devam eden ahlaki erozyon sonucu tecavüze kadar varan vahim olaylar ile karşı karşıyayız. Suç çetelerinin elinde, ailelerinden koparılmış, küçücük masum çocuklar, en çirkin emellere alet edilmektedirler.
Çocukların maruz kaldığı istismar ve mağduriyetler ile çözüm önerileri gündeme getirilmesine rağmen, durumda bir değişme olmamaktadır. Uluslararası kuruluşlar da dahil olmak üzere, bu konudaki çabaların yetersiz kaldığını görmekteyiz. Güvenilirliğini yitirmiş uluslararası samimiyetsiz kuruluşlar yerine acil eylem planı hazırlayacak güvenilir kuruluşlara günümüzde acil ihtiyaç bulunmaktadır.
Anayasa ile devletlere verilmiş olan, çocuğun korunması ve gelişiminin sağlanması görevinin tam olarak yerine getirilemediği açıktır. Yasalarda yapılacak düzenlemelerde veya eğitim alanında milli ve manevi değerler dikkate alınarak yapılacak düzenlemelerin çocukların ve ailelerin korunup bilinçlendirilmesi görevi devletimize düşmektedir. 
Sadece temsili bir gün olan “Dünya Çocuk Hakları Günü”nü değil aslında tüm günlerin onlar için olduğunu vurgulayan, dünya liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünya ülkelerinde olmayan bir ilki gerçekleştirerek çocuklarına ulusal bayram armağan eden onların her gününün bayram olmasını isteyen tek liderdir. Çocuklarımızın ve dünya çocuklarının yüzünün hiç solmamasını diliyorum. İnsanlığın kaderini belirleyecek, geleceğinin parmak izleri olan çocuklarımıza barış, hoşgörü ve sevginin hakim olduğu bir Dünya bırakmak bütün ülkelerin en önemli ortak görevidir.