Emperyalist güçler 18. yüzyılda İngiltere eliyle yürüttüğü sömürgesini,19. yüzyılda Amerika ile yürüterek yoluna devam ediyor.Evet 2 yüz yıldır şahin olarak kullandığı bu ülkelerin yerine yeni bir şahin devlete göz mü kırpıyor.Yada  şahin devleti tayın etti de önünü mü açıyor.Ortaya koyma zamanıdır.
Soğuk savaşı Rus yönetimi eliyle Afganistan da bitiren emperyalist güçler, Kudüs üzerinden sıcak savaşı Amerika eliyle mi çıkarmak peşinde koşuyor.Emperyalist gücün savaşla yaşamını sürdürdüğü bilinen bir gerçek olduğunu bilerek, dünyada olup bitenleri anlamak ve analiz etmek zorundayız.
Amerika devlet yönetiminin emperyalist gücün isteği dışında karar alması mümkün değildir.Amerika ikiz kulelerin vurulması sonucunda düşman ilan ettiği İslama karşı haçlı seferlerini tekrar başlattığını açıkladıktan sonraki gelişmeleri ve sonuçlarını bütün dünya kabullenmiş.Destek vermekte tereddüt etmemiştir.20. yüz yılın başında emperyalist gücün ortaya koyduğu soğuk savaşı,21.yüz yılın başında Rus devlet yönetimi eliyle Afganistan da bitiren emperyalist güçler, daha sonra Amerika eliyle Orta doğuda devam eden savaşlarla, İslama karşı savaşın devamını sağlaya devam etmiş, Kudüs'ü İsrail'in  başkenti tanıyan Amerika eliyle tüm İslam alemini savaşın içine çekecek adımı atmış oldu.İslam alemi devlet yöneticileri İstanbul da Doğu Kudüs'ü Filistin devletinin başkenti olduğunu tanıyarak Haçlı seferlerine karşı duracaklarını beyan ettiler.Emperyalist gücü de Filistin devletini tanımaya davet ettiler.Amerikanın da barış yolunda görevine devam edemeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiler.Evet alınan tüm kararlar İslam aleminin yüreğine su serpti, takdirle karşılandı.Karşıladık.
Evet tüm dünyada bunlar yaşanırken ,bundan sonra yaşanacakları izleyip göreceğiz.Emperyalist güçler Amerika eliyle tüm dünyayı savaşın içine çekme yoluna devam mı edecek! Yoksa yeni bir barış getirecek devlet mi ortaya koyacaktır.Emperyalist güçler Amerikan devletinin yerine koyacakları yeni şahin devleti ortaya koyduklarında Kudüs de çıkacak dünya savaşının önüne geçmiş olurlar. Amerika ile yoluna devam etmekle savaş istediklerini onaylamış olurlar.Bütün insan alemini yakından ilgilendiren savaşın olmamasının yolu emperyalist güçlerin Amerika devletinin arkasında durmasına karşı durmak ve engellemektir.Savaştan yana olmayan tüm dünya devletlerinin ,emperyalist güçleri bir şekilde ikna edip ,yeni şahin devletin çıkması yolunda adım atmalarıdır.Yeni şahin devletin ortaya çıkması ile dünya insan aleminin yüreğine su serpilecek,takdirle karşılanacaktır.Kudüs de başlatılmak istenen savaş,Kudüs de son bulacaktır.Dünyaya tekrar barış rüzgarı esecektir.