Futbol asla sadece futbol değildir.' Futbol her insana, her coğrafyaya, her kültüre farklı birşey ifade etmektedir. Oynayanlar, oynatanlar, seyredenler değiştikçe, futbolun anlamı da değişir. Günümüz şartlarında Ordu Futbolu'nu ifade etmek istediğimizde ise futbolun bir anlamı olmadığını görebiliyoruz.
Suni gündemler, ne olup bittiğini televizyondan takip eden toplumlarda her zaman, siyasetin ve ekonominin iktidarında olanların yararınadır (!) Ordu Futbolu'da tam olarak bu şekilde özetlenebilir. Siyaset ve ekonomiyle birleşen takımların yarattıkları suni gündemler, şehrin maneviyat duygusuyla birlikte, sözde Futbol Aşkı'nı da köreltiyor.
Şehrin markası olan, Türkiye'nin 51 yıldır ayakta kalan Anadolu Kulübü'nden birisi olan Orduspor'un başarılı zamanlarında ön saflarda yer almak için yarışan isimler, şimdilerde ise aynı yarışa suni gündem yaratmak için girmiş durumda. Az önce belirttiğim siyasetin ve ekonominin iktidarı altında ezilenler, gerçekleri görmezden geliyor. 
Hala evinde, arabasında Orduspor formasını taşıyanların yaptığı, yaptırttığı haberler sonrasında sporseverler Orduspor'un kaç sezon Süper Lig'de kaldığını belki de geçmişe dönüp tekrar hatırlamak istiyor. Bunu hatırlamak istemeyenler ise zaten sezon başında iki kere ismi değişen takımlarının attıkları gollerde stadyumda yükselen Orduspor seslerine samimiyetsizce sevinenlerden başkası değil!