GİRESUN (AA) - Giresun İl Müftülüğü, 4 ile 6 yaş arasındaki çocuklara yönelik gerçekleştirdiği program kapsamında açılan Kuran kursu kreşlerinde milli ve manevi değerlere uygun nesil yetiştirilmesi amaçlanıyor.

İl genelinde eylül ayında açılan 6 Kuran kursu kreşlerine gösterilen ilgi üzerine sayısının arttırılması yönünde bir çalışma başlatıldı. Müftülük tarafından açılan kreşlerde çocuklara okul öncesi el becerisinin yanı sıra dini ve kültürel bilgiler öğretiliyor.

İl Müftüsü Muhittin Oral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müftülük olarak kendi imkanları ile yaklaşık 7 ay önce 4 ile 6 yaş arasındaki çocuklar için kreş açtıklarını söyledi.

Kuran kursu kreşine olan ilgiden memnun olduklarını anlatan Oral, "Geçtiğimiz eylül ayında projeye start verdik. Duyuru yapmamamıza rağmen kısa sürede büyük ilgi gördük. Gelen talepler üzerine kurs sayımızı Giresun’da dörde yükselttik. Doğankent ve Güce ilçelerinde de şu anda uygulamamız mevcut" dedi.

Oral, gelen olumlu tepkiler ve yoğun talep üzerine programı gelecek yıl tüm Giresun'a yaymak istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımızdan gelen talepler her geçen gün artıyor. Talepleri karşılamakta zorlanır olduk. Müftülük olarak tüm taleplere cevap verme adına gelecek eğitim öğretim dönemi için çalışma içine girdik. Kurslarımızı tüm Giresun’a yayacağız. Giresun kent merkezinde tüm mahallelerimizde en az bir kurs açmayı planlıyoruz. Yine tüm ilçelerimizde de kurslar açacağız."

- "Milli ve manevi yönü güçlü bir nesil yetiştirme gayesindeyiz"

Çocukların manevi yönlerini ortaya çıkarmayı ve ahlaki gelişmelerine katkı sunmayı hedeflediklerini vurgulayan Oral, milli ve manevi değerlere uygun bir nesil yetiştirme gayesinde olduklarını dile getirdi.

Avrupa'da anaokulu çağındaki çocuklara yönelik eğitimlerin yüzde 70'inin kiliselerde verildiğini gördüğünü ifade eden Oral, "Dolayısıyla Avrupalı, anaokulu çağındaki çocuklara eğitimi kiliseler vasıtasıyla veriyor. Onlar böyle yaparken, niye biz diyanet camiası olarak bu hizmetin içerisinde bulunmayalım? Bulunmamız da elzem. Biz de buradan yola çıkarak bu projeyi hayata geçirdik. Yavrularımızın manevi yönlerini ortaya çıkartmak, onların ahlaki gelişmelerine katkı sunmak için milli ve manevi değerlere uygun bir nesil yetiştirme hedefi ve gayesindeyiz" dedi.

Oral, geleceğin güçlü nesillerine sahip çıkmak için çalıştıklarını ve onların geleceği adına herkesin fedakarlık göstermesi gerektiğine dikkati çekerek, "Çocuklarımız bizim geleceğimiz. En büyük yatırımın da yavrularımıza yönelik olduğunu düşünüyorum. Bunun için her türlü fedakarlığı yapmaya değer. İnşallah yavrularımıza sahip çıkacağız. Giresunluların da bu konuda çok fedakar olduğunu gözlemledik. Bu desteğin artarak devam edeceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: aa