Giresun’un Görele İlçesi'nde Mimar Sinan İlkokulu tarafından, geliri LÖSEV'e bırakılmak üzere kermes düzenlendi.
Okul toplantı salonunda düzenlenen kermese, Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Belediye Başkanı Tolga Erener, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Küçükali, Şube Müdürü Gürsel Bektaş, İlçe Halk Eğitimi Müdürü Selim Kul, okul müdürü Mustafa Necati Genç, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Kermeste okul öğretmenleri, veliler ve öğrenciler lösemili çocuklar yararına satış yaptı. Veliler, kurdukları stantlarda dolma, börek, köfte, tatlı çeşitlerinin yanı sıra aralarında topladıkları eşyaları da sattı. Kermesten elde edilen bin 500 lira, lösemi çocukların tedavisinde kullanılması için LÖSEV'e gönderildi.
Mimar Sinan İlkokulu Müdürü Mustafa Necati Genç " Toplum hizmeti kapsamında 3. Sınıf öğrencimizin bir yakınının lösemili olması ve lösemi haftası dolayısı ile bu konudaki düşüncesini öğretmenlerine daha sonra müdürlüğümüze bildirmesi ile kermesin yapılması kararlaştırıldı. Kermesle, öğrenci ve velilerde farkındalık yaratmak istedik ”dedi.
Öğrencilerin sosyal konularda daha duyarlı olmasını istediklerini belirten Genç, "Bu duyguyu onlara vermeye çalıştık. Başarılı olduğumuza inanıyorum" diye konuştu.
Kaynak: iha