Savaş sayesinde insanoğlunun teknoloji ürettiği biliniyor. Zira savaşta başarılı olabilmek için siyasal toplum tüm gücünü ortaya koyuyor.
Bir askerin tek bir hamlesi ile kaç askerin ya da insanın telef olduğu, askeri gücün seviyesini belirlemede önemli bir faktördür.
İstanbul'un Fethine kadar asker sayısı gücü belirliyordu. Kimin askeri daha çok ise o güçlü sayılıyordu. Asker sayısındaki çokluk savaşı kazanmada önemli faktör idi. Zira 1453 tarihine kadar, bir askerin bir hareketi ile tek bir asker telef oluyordu.
Fatih'in topları bu kuralı değiştirdi. Tek bir askerin topu ateşlemesiyle birden fazla asker telef olmaya başladı. Top ile başlayan bu macera Napolyon'a kadar devam etti.
Napolyon top mermileri içerisine şarapnel koydu ve bir askerin bir hareketi ile telef olan asker sayısı 10'a yükseldi.
Birinci dünya savaşında bu rakam yüze, ikinci dünya savaşında yüz bine ulaştı. Amerikan askeri uçaktan Atom Bombasını Hiroşima'ya attı bir askerin tek hareketiyle yüz binden fazla insan telef oldu.
İkinci dünya savaşından sonra işler tamamen değişti.
Rusya ile Amerika'dan her biri insanlığı toptan yok edecek miktarda nükleer bomba imal ettiler. Bu bombaları taşıyan füzeler karşılıklı ateşlemeyi bekliyor. Bir tarafta tek bir asker nükleer füzeyi ateşler ise karşı taraf harekete geçiyor ve insanlığın sonu geliyor.
Nükleer silahlar askeri gücü sıfır ile eşitliyor.