Başkan Güler, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve planlanan çalışmaları masaya yatırarak önemli açıklamalarda bulundu.

“2 yılı dolu dolu geçirdik”

İki yıl gibi bir sürede yoğun yatırımların yapıldığını ifade eden Başkan Güler, “Geride bıraktığımız iki yıl çok güzel geçti. Pandeminin ve ekonomik daralmanın olduğu bu dönemde yoğun yatırımlar yaptık. Ordu’da bir değişim ve dönüşümü başlattık. “

 “Bitkileri katma değeri yüksek ürünlere dönüştüreceğiz”

Karadeniz’in ilk biyoinovasyon merkezi ile ilgi bilgilendirmelerde bulunan Başkan Güler, “Karadeniz’in ilk biyoinovasyon merkezinde dünyanın herhangi bir yerinden bitkinin dokusunu alıp, üretip daha sonra fide, fidan, ağaç haline getirerek katma değeri yüksek ürünlere dönüştürüyorsunuz. Mesela Ordu’da soya fabrikası var ama ürünün kendisi yok. Salebi, soyayı, siyez buğdayını Ordu’da başlattık. Bu merkezde attığımız bütün otların damıtılmasını sağlayarak esanslarını oluşturmak istiyoruz. Dünyanın değişik yerlerindeki otları burada deneme şansı bulacağız. Tıbbi aromatik bitkilerin değerlendirmesini yapacağız. Kimini kozmetikte, kimini ilaç olarak kullanabileceğiz” ifadelerini kullandı.

“2’nci OSB için 100 dönüm arazi alındı”

2’nci Organize Sanayi Bölgesi için 100 dönüm arazinin 50 Milyon TL’ye alındığını söyleyen Başkan Güler, şöyle devam etti: “Organize sanayi bölgesi için devletten ödenek gelmesini beklemeden, Büyükşehir Belediyesi iştirakimiz ORBEL 2’nci OSB için 50 milyon TL’ye 100 dönümlük bir arazi satın aldı. Şu an gelmek isteyen herkes için yerimiz hazır. Kimse yerim dar demesin. Büyükşehir Belediyesi olarak biz üzerimize düşen görevi sonuna kadar yerine getirdik, getirmeye de devam ediyoruz. Ordu’ya yatırım yapmak isteyen herkese kapımız sonuna kadar açık. 19 ilçede yatırım yapmak isteyen herkes için yerimiz var. Ordu’nun artık kabuğunu kırması gerekiyor. Tekstil ürünlerinin işlenmesi haricinde Ordu’ya farklı fabrikaların da açılması gerekiyor.”

 “Botanik Park Rehabiltasyon Merkezi olacak”

Botanik Parkın Sağlık Bakanlığında olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, şöyle konuştu:  “Büyükşehir Belediyesi olarak daha önce Sağlık Bakanımız Sn. Dr. Fahrettin Koca ile görüşmemizde botanik park alanının sözünü almıştık. Araya pandemi girdiği için süreç biraz yavaşladı. Kısa süre önce görüşmemizde de çalışmaların devam ettiğini ve kısa süre içinde o sözü yerine getirileceğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanı rehabilitasyon ve gençlik merkezi haline getireceğiz. Tarihi bir alan olduğu için dokuyu da bozmadan buraya bu çalışmaları yapacağız. Aynı şekilde eski otogar alanını da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerine devir aldı. Onlar da orayla ilgili çalışma yürütüyor. Yaz dönemiyle beraber Ordu’da çok güzel işlerin olduğunu hepimiz göreceğiz. Ordu kabuğuna sığmayan bir şehir haline gelecek”

“Ordu’da milli maç için görüşme yapacağız”

Yeni Ordu stadyumunun bitirilme aşamasında olduğunun altını çizen Başkan Güler, isim konusunda bazı öneriler olduğunu, bunların değerlendirileceğini belirtti. Başkan Güler, şöyle devam etti: “İlimize en uygun ismin stadyuma verilmesi için ortak görüş ortaya çıkar. Ayrıca yine açılışa özel bir milli maç oynanması için görüşmeler yapacağız. Bu güzel stadyumda bir milli maç oynanması çok güzel olur. Bunların haricinde Büyükşehir Belediyesi olarak spora ve sporcuya desteğimiz devam ediyor. Sporu sadece sporcuların yapması için değil, bunu bir yaşam biçimi haline getirmesini istiyoruz. Onun içinde çalışma yürütüyoruz. Ayrıca 19 ilçede yetenekli sporcuları keşfediyoruz. Onları ilgi alanlarına yoğunlaştırıyoruz. Bunun haricinde amatör spor kulüplerine desteğimiz devam ediyor. Zamanında çok ihmal edilmiş bu kulüplerimize destek vererek onların nefes almalarını sağlıyoruz. Ayrıca bizim mor beyazımız var. Onu da unutmamak gerek, onun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Temel amacımız şehri bir bütün halinde ele almak ve kendine yeten bir şehir haline getirmektir. Öte yandan biz akan sudan da elektrik üretiyoruz. OSKİ’nin borularında ishale hatlarına OREN şirketimiz araçlığı ile birer türbin takıldı. Bu türbinler sayesinde enerji üretimi de gerçekleştiriyoruz. Böylece masraflarımız düşüyor, tasarruf elde etmiş oluyoruz”

“Fındık bizim meselemiz”

Ordu’nun en temel tarım ürünlerinden olan fındıkla ilgili hem fiyat hem de üretim konusunda çalışmalar yürüttüklerinin altını çizen Başkan Güler, üreticilerin çalışmalarını kolaylaştıracak projeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

İnsansız hava araçları ile zirai ilaçlama yaptıklarını Zirai İnsansız Hava Aracı ile üreticilerin büyük kolaylık sağlayacağını dile getiren Başkan Güler, “Fındık bizim meselemiz, fındık benim meselem. Toplanmasından depolanmasına, TMO’nun fındık alımına kadar her şeyini takip ediyoruz. Fındık bahçeleri ile ilgili 2 yıldır değişik uygulamalar yapıyoruz. İlk olarak fındığı kendimiz toplamak amacıyla üretici ile işçileri buluşturduk. Fındık bahçelerinde bulunan otları öldürmek yerine o alanlara yem bitkileri ektik. O bitkilerin biçimini yaparak hayvanlara yem sağlamış olduk. Fındıkta zirai ilaçlamada vatandaşlarımızın zorlandığı konulardan bir tanesiydi. Bizde bunun üzerine ZİHA’lar ile bu ilaçlamayı yapmaya başladık.” Dedi.Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi