DSİ Ordu’ya yaptığı yatırımlarla münbit toprakları suyla buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerde ki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Ordu’da son dönemde yapılan su yapılarının artması gerek bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesine gerekse içme suyu temininde büyük rol oynamaktadır.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu; “Doğu Karadeniz Gelişim Projesi (DOKAP) kapsamında olan Ardahan ilinde tamamlanan ve tamamlanacak projeler ile 512 bin 389 kişiye ilave içmesuyu sağlanması, 90 adet yerleşim yerinin ve 5.670 dekar tarım alanının taşkınlardan korunması HES’lerin kurulu gücünün 506.15 MW’a çıkarılması ve 1.6 milyar kWh yıllık hidroelektrik enerji üretimi planlanmaktadır” dedi.

DSİ olarak son 14 yılda Ordu’da yıllık 39 milyon m3 içmesuyu sağlayarak Ordu şehir merkezi, Gülyalı ve Ünye ilçelerinin 2040 yılına kadar olan içmesuyu ihtiyacını karşıladı. 1 baraj ve 1 gölet inşa ettik ve 53 derenin ıslahını tamamlandığını belirten DSİ Genel Müdürü Acu; Ordu Üniversite Barajı’nda çalışmaların hızla devam etmekte olduğunu Üniversite Barajı’nın tamamlanması ile Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesinin ve 3 bin dekar arazinin taşkından korunması hedeflenmektedir. ’dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi