Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Temmuz ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Enver Yılmaz, toplantıda gündem maddelerine geçmeden önce bazı yatırımlarla ilgili meclis üyelerine bilgilendirme yaptı.

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından trafiğe kapatılarak cephe giydirme çalışmalarıyla modern bir görünüme kavuşturulan Süleyman Felek Caddesi ile Köprübaşı Meydanı’nın açılışının 25 Temmuz’da yapılacağını duyuran Başkan Enver Yılmaz, “Trafiğe kapattığımız Süleyman Felek Caddemiz ve devamındaki Köprübaşı Meydanı’mızın resmi açılışını 25 Temmuz’da gerçekleştireceğiz. Açılış Ordulu Sanatçı Gülşen’in vereceği konserle taçlanacak. Resmi takvimi Ekim ayı olan projemiz 3 ay öncesinde hizmete sunuluyor. Üstyapı görsellerini açılış sonrasında yerleştireceğimiz çalışmamız, Yaşayan Şehirler Platformu tarafından da yılın kent estetiği ödülüne layık görülmüş bir uygulama projesidir” diye konuştu.

 

Ters Ev Projesi’nin uygulandığı 3. il Ordu olacak

 

Bölgede emsali olmayan Ters Ev Projesi’nin ihalesinin gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Yılmaz, “Aksiyon fotoğrafçıları tarafından yoğun ilgi göreceğine inandığımız Ters Ev Projemizin ihalesini gerçekleştirdik. Dünyada 16 örneği olan proje, Türkiye’de Antalya ve Ankara’dan sonra Ordu’da da hayata geçirilecek” ifadelerini kullandı.

 

Cumhuriyet Mahallesi’ne Selçuklu mimarisinde yeni cami yapılacak

 

Altınordu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’ne Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir cami yapılacağını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, caminin 220 metrekare zemin üzerinde Selçuklu mimarisine göre hayata geçirileceğini kaydetti.

 

Düzoba Yayla Şenlikleri’ni de büyükşehir düzenleyecek

 

Hizmetin tek elden yönetilmesi adına şenliklerin Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını ifade eden Başkan Yılmaz, “Korgan Orman Gülü, Gölköy Uluvahta, Aybastı Perşembe Yaylası ve bu ay sonunda Çambaşı Yaylası Festivali’ni düzenleyeceğiz. Kumru ilçemizin Düzoba Yayla Şenlikleri’ni de önümüzdeki yıldan itibaren biz yapmayı planlıyoruz” dedi. Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi