Proje ihalesi, Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yapılan Ordu Arkeoloji Müzesi’nin hazırlanan projesiyle ilgili yüklenici firma yetkilileri tarafından Vali Seddar Yavuz’a sunum yapıldı.

 

Ordu Arkeoloji Müzesi projesini dikkatlice inceleyen ve proje müellifinin sunumunu izleyen Vali Seddar Yavuz, projede gördüğü eksiklikler ve teknik ayrıntılar konusunda görüş ve önerilerini dile getirdi.

 

Ordu Arkeoloji Müzesi’nin Ordu’nun kültürünü yansıtan bir müze olmasını isteyen Vali Yavuz, müzede yer alacak teşhir salonlarının, fuaye alanlarının fonksiyonel olmasını, sosyal donatı alanlarının iyi planlanmasını, ses ve akustik sisteminin düzgün olmasını, park alanı planlamasının iyi yapılmasını istedi.

 

Vali Seddar Yavuz’un görüş ve önerileri doğrultusunda Ordu Arkeoloji Müzesi projesine son şekli verilecek ve Ekim ayı sonuna doğru Kültür ve Turizm Bakanlığına sunulacak.

 

Vali Seddar Yavuz, “Altınordu ilçemizin Karşıyaka mahallesinde, yaklaşık 8 dönümlük bir yer tespit ettik. Önce bir proje üzerinde çalıştık. İlk tasarlanan proje bizleri pek tatmin etmedi. Bunun üzerine müdahil olduk. Ordu’ya yakışır bir arkeoloji müzesi olsun istiyoruz. İçerisinde de çeşitli aktiviteleri barındırabilecek bir proje olsun istiyoruz. Onun için de titiz ve hassas davranıyoruz. Bugün, proje ihalesini alan yüklenici firma yetkilileri hazırladıkları proje ile ilgili sunum yaparak, bilgilendirmede bulundular. Biz de projede eksik gördüğümüz hususları, olması gerekenleri kendilerine ifade ettik. Amacımız, Ordu’yu yansıtan, Ordu’ya yakışır, güzel bir projenin ortaya çıkmasıdır. Proje tamamlandığında Kültür ve Turizm Bakanlığımıza sunacağız. Onların onayından sonra da yapım ihalesine çıkacağız inşallah.” diye konuştu. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi