AK Parti Altınordu Belediye Başkan Adayı Aşkın Tören, 19 Eylül Gazeteciler Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Erdoğan Erişen ve dernek üyeleri tarafından karşılanan Tören, basının gücüne vurgu yaptı.

Ordu basının köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirten Tören; “Öncelikle adaylığımızın şehrimize, insanımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu sürecin olmazsa olmaz iki paydaşı bugün bir araya geldi. Ordu basınımız son derece köklü bir maziye sahip, bu manada gazetelerimizin, televizyonlarımızın yanı sıra yeni nesil habercilik anlayışını temsil eden internet haberciliği dahil olmak üzere bu alanda hizmet veren tüm emekçi kardeşlerimizin ve sektörün tüm taraflarını kutlamak gerekir. Hangi gazeteyi elimize alırsak alalım veya hangi haber sitesine göz atarsak atalım insanımıza ve şehrimize ait mutlaka bir şeyleri görmek mümkün. Bu manada ben hem Karadeniz de hem Türk basınında mevcut Ordu basınımızın hem kaleminin hem mürekkebinin hem de bu konudaki basın ilkelerinin ve değerlerinin tüm basın camiasına örnek bir duruş sergiliyor." dedi.

“Basın gözümüz kulağımız”

“Basınımız Altınordu’yla ilgili hayal ettiklerimizi, şehir kimliğimizle ve şehir ekonomisiyle ilgili kısaca ekonomiden kültüre, sanattan spora yapacağımız çalışmalarda yine ilkeli tarafsız kamuoyunu bilgilendirme noktasında aracılık edecek.” diyen tören, şöyle devam etti: “Basınımızın yine önemli kuruluşlarından bir tanesi 19 Eylül Gazeteciler Cemiyetimizin bizim bu süreçteki stratejik paydaşlarımızdan olacak. Sosyal siyasi ivmeyi artırmak önemlidir. Ama bunu kamuoyuyla paylaşmak katılımcılık esasına göre tüm şehrin ortak akıl paydasında buluşmasına aracılık edilmesi bir o kadar önemlidir. Dolayısıyla memleketimizin gözü kulağı sesi olma özelliğini taşıyan basınımıza bundan sonra ki kampanya döneminde yapacağımız çalışmalarda bizimle birlikte olması kamuoyunu aydınlatması noktasındaki desteklerine katkılarına teşekkür ediyorum.”
Ordu Yorum/Nilgün Özkan Çakçı

 

Editör: Haber Merkezi