2011-2013 yılları arasında Süper Lig'de mücadele eden Orduspor'da 2 sezon forma giyen Portekizli savunma oyuncusu Miguel Garcia şu sıralar alacakları ile gündemde. Braga forması ile Avrupa Ligi Finali'nde forma giydikten sonra Orduspor'da 2 sezon oynayan Garcia, takımın küme düşmesine engel olamamıştı.
Orduspor forması ile 61 karşılaşmaya çıkan Miguel Garcia, Orduspor küme düştükten sonra takımda kalmak istediğini ancak şartların oluşmadığını belirtti. Garcia, Orduspor'daki günlerinden, alacaklarına, FIFA sorunlarından, Orduspor taraftarlarına kadar bütün soruları yanıtladı.

SAMET KARADAĞ: Orduspor Süper Lig'e yükseldiği sezon Braga'dan transfer edilmiştin. Türkiye'de ilk sezonundu. Hem Türkiye'de hem de Ordu'daki ilk günlerinde neler hissettin ?

MIGUEL GARCIA: Aslında ilk başlarda büyük değişlik ve farklılıklar olacağını biliyordum. Yeni ülke, yeni şehir, yeni insanlar değişik olabilirdi fakat benim için büyük sürpriz oldu. Şehir, insanlar ve futbol, yani istediği herşey mükemmeldi. Ordu'daki bütün günlerim eğlenceli geçti.

SAMET KARADAĞ: Avrupa'nın en iyi Teknik Direktörü olarak belirtilen Hector Cuper ile Orduspor'da çalıştın. Fakat işler iyi gitmedi ve takım küme düştü. Sana göre Orduspor ve H.Cuper uyuşmazlığında yanlış olan neydi ?

MIGUEL GARCIA: Cuper'den önce Metin Diyadin vardı. İyi bir koş, iyi bir insan ve oyuncularına çok yakındı. Benim adaptasyon sürecimde oldukça yardımcı oldu. Cuper de iyi bir antrenördü ve o geldikten sonra da herşey düzgün ve yolunda gidiyordu. İkinci sezon takımın 5 aydan fazla ödeme almadığı dönem olmuştu ve artık bir süre sonra antrenmanlar da bile oynamak istemiyorduk. Bence en büyük sorun buydu çünkü ilk sezon para konusunda sorun yoktu ve takım iyi sonuçlar almıştı.

SAMET KARADAĞ: Orduspor forması ile ilk golünü 19 Eylül Stadyumu'nda Sivasspor karşısında atmıştı. Çok gol atmayan savunma oyuncusu olarak o anlarda neler hissetmiştin ?

MIGUEL GARCIA: O golü atmak benim için çok özeldi. Çünkü Ordu ve Orduspor adına kariyerimin ilk golünü atmıştım. Orduspor taraftarları Türkiye'deki en iyi taraftarlardı ve sahadaki futbolcuyu iyi yönde etkiliyorlardı. Taraftarlar takıma büyük katkılar vermişti.

SAMET KARADAĞ: Eski Kulüp Başkanı Nedim Türkmen senin alt ligde de Orduspor'da forma giymek istediğini söyledi. Peki neden olmadı ?

MIGUEL GARCIA: Küme düştüğümüz sezon ben takımda kalmak istedim çünkü Orduspor'un tekrar Süper Lig'e dönmesi için katkı sağlamak istiyordum. Sezon başlamadan önce Temmuz ayında İstanbul'da Kulüp Başkanı ile görüştüm. Para konusunu çözdüğünü ve yatıracağını belirtti ancak herhangi bir ödeme yapmadı. Ben de Portekiz'e döndüm ve ardından İspanya'ya giderek Mallorca'ya imza attım.

SAMET KARADAĞ: Gelelim para konusuna. Alacaklarından dolayı FIFA'ya gittin. Orduspor'un 6 puan silme ve transfer yasağı da bu dosyalardan geldi. Ne söylemek istersin ?

MIGUEL GARCIA: Bu aslında yeni bir konu değil çünkü Süper Lig'den düşülen sezonda, sezon bittikten sonra birçok futbolcu FIFA'ya şikayette bulundu. Bu özellikle bizim gibi oyuncular için çok normal. Genele baktığımızda zaten kimse bedava çalışmayı sevmez. Biz farklı ülkelerden gelmiştik, bütün işimiz futbol oynamaktı. Orduspor'a herşeyimizi vermeye çalıştık ama o dönem 5,6 hatta 7 ay ödeme bile yapmadılar.

SAMET KARADAĞ: Peki bu dönemde kulüpten iletişime geçen oldu mu ?

MIGUEL GARCIA: Yakın zamanda bir görüşme yaptık. Hatta taksitlendirme şeklinde bir teklifte bulundular ancak maalesef kabul edeceğim bir teklif değildi. Orduspor'a yardım etmek istiyorum ancak daha iyi bir teklif sunmaları gerekiyor.

SAMET KARADAĞ: Son olarak Orduspor taraftarlarına ne söylemek 
istersin ?

MIGUEL GARCIA: Orduspor taraftarları ve Ordu halkı her zaman kalbimde kalacaklar. Oynadığım takımlar arasında en sevdiğim takım Orduspor oldu. Asla o günleri unutmayacağım.
SAMET KARADAĞ / ORDU YORUM / ÖZEL HABER
Editör: Haber Merkezi