Doğum günü sebebiyle Başkan Tepe’ye başarılar dileyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “İlçenizi ziyarete geleceğiz. Umudumuz sizlersiniz” dedi. Nazik davranışı dolayısıyla Dr. Mustafa İduğ’a teşekkürlerini ileten Başkan Tepe, “Bornova’da uygulanan başarılı çalışmaların takipçisiyiz” dedi. Dr. Mustafa İduğ’un doğum günü hediyesi olarak Gülyalı Belediyesi’ne hibe bir araç göndereceği ve işlemlerin başlatılması için gerekli talimatları verdiği öğrenildi.

Bornova’dan Gülyalı’ya uzanan dijital eğitim atağı

Başkan Tepe’nin Bornova Belediyesi’ni ziyaretinde eğitim konusunda önemli bir adım atıldı. Bornova Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu ve eğitim alanında “En İyi Vizyon Proje” ödülünü alan Dijital Sınıf uygulamasından Gülyalılı öğrenciler de ücretsiz yararlanabilecek. 4.-12. Sınıf aralığındaki tüm öğrenciler için internet üzerinden eğitim imkanı sağlayan Dijital Sınıf uygulamasında müfredata uygun şekilde bütün konuların anlatımının yer aldığı dersler istenildiği zaman izlenebilecek. Ayrıca öğrenciler uygulama için özel oluşturulan öğretmen ekibine istediği soruyu sorabiliyor. Dijitalleşen dünyada eğitim faaliyetlerinin sanal ortama taşındığını, salgın sürecinde bu duruma daha çabuk entegre olunması gerektiğini kavradıklarını ifade eden Başkan Tepe, “Bornova’da hayata geçirilen bu çağdaş yaklaşımdan Gülyalılı öğrencilerimizin de faydalanacak olması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Başkanımız Sn. Dr. Mustafa İduğ’a ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kooperatifçilik modeli üzerine incelemeler gerçekleştirildi

İzmir ziyaretlerinin verimli geçtiğini ifade eden Başkan Tepe, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Tunç Soyer’le bir araya geldik. Özellikle tarımsal alanda ortaya konulan iyi uygulama örneklerini yerinde inceleme fırsatımız oldu. Tunç Soyer başkanımızın eşi Neptün Soyer’in kooperatifçilik modeli üzerine gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili bilgiler aldık. İlerleyen süreçlerde iş birliği gerçekleştirebileceğimiz konuları masaya yatırdık. Gülyalı’ya değer katacak çalışmalar için çalmadık kapı bırakmayacağız. Bütün imkânları Gülyalı’ya seferber etmek için canla başla çalışmaya devam ediyoruz” dedi. Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi