Vatandaşların bayramlarını tebrik eden ve Bayramın Türk Milletine ve İslam Alemine esenlikler huzur ve barış getirmesini dileyen Başkan Tören, “Bayramlar Aziz Milletimiz ve   İslam Dünyası için bir arada olma günleridir. O nedenle bayramın hem gönüllerimize hem kalplerimize bir ferahlık, bir inşirah aynı zamanda hanelerimize bolluk bereket yine aziz Türk Milletine ve İslam Alemine esenlikler ve barış getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Buradaki toplantımız hayırlara vesile olsun. Her birinizin bayramını tebrik ediyorum. Tabi burada ailelerimizin bir bölümü yoklar evlerindeler. Büyüklerimizin annelerimizin teyzelerimizin ellerinden öpüyorum. Onların hayır dualarını sizler aracılığı ile istirham ediyorum. Her bir ailemize de sevgi ve saygılarımızı iletiyorum.” diye konuştu.  

“Bayramlar birliğimizin bir çimentosudur”

Bayramların toplumsal anlamda birliğin dirliğin çimentosu olduğunu ifade eden Tören, “Allah’a hamdolsun Kurban Bayramı manası itibari ile Hz. İbrahim’den beri devam eden manevi ihtişam günleridir. Türk toplumu kendi gelenekleri ile göreneklerinin yanında İslam’ın emri olan bu ibadeti Allah’a yaklaşma ve Allah’a yakınlaşma olarak görür. Öte yandan toplumsal anlamda da birliğimizin beraberliğimizin kardeşliğimizin dirliğimizin bir çimentosu olarak görür. İnşallah Rabbimiz bu gök kubbenin altında bizleri ezansız bırakmasın, bizleri bayraksız bırakmasın, bizleri vatansız bırakmasın İnşallah.” ifadelerini kullandı.

Bayram namazı sonrası bir araya geldiği vatandaşlara belediyenin yürüttüğü çalışma ve hizmetler hakkında da bilgiler veren Başkan Tören açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

“Vazifeden öte gönül sorumluluğu ile çalışıyoruz”

Altınordu’muz, muhteşem doğası ile yeşili ile mavisi ile eşsiz bir memlekettir. Ama daha da önemlisi bu toprakların insanı sebatkardır çalışkandır, Allahtan umarladır.  Kadim geleneklerimizin yaşatıldığı önemli mahallerimizden bir tanesi olan Alisayvan Mahallemizdeyiz. Bu havzanın nerdeyse tamamına seçildikten sonra diyebilirim ki üçüncü dördüncü belki beşinci ziyaretim. Alandaki çalışmaları yerinde görmek, kederde, sevinçte bir arada olmak adına kendime bir vazifeden öte bu işi bir gönül işi ve sorumluluğuyla yerine getirmeye çalışan bir kardeşinizim. Aranızda bu topraklarda doğmuş ama gurbete çıkmış rızkını ekmeğini aşını gurbette temin etmiş komşularımız misafirlerimiz var. Onlara da bu vesile ile hem hoş geldiniz demek istiyorum. Hem de onların buradaki yakınlarına da göz aydınlığında bulunuyorum.

“Emeği geçenlere müteşekkiriz minnettarız”

Bizler Altınordu Belediyesi olarak 92 mahallede bütün şehir eşit hizmet anlayışı ile hizmetlerimize kesintisiz devam ediyoruz. Bu vesileyle geçmişten bugünümüze kadar yapılan hizmetlerde emeği geçenlere müteşekkiriz minnettarız. Her bir taş üstüne taş koyan için kendilerine teşekkür ediyoruz dua ediyoruz. Ancak hayat devam ediyor; kentleşmenin getirdiği bir takım yeni ihtiyaçlar var yeni talepler var. Yeni beklentiler var. Artan nüfusla birlikte ihtiyaçların yerinde çözülmesi karşılanması adına 27 aydır devam eden hizmetlerimizin çalışmalarımızın yanı sıra bizler de bu çalışmalara bir değer katmak adına hem merkezde 22 mahallemizde hem de kırsalda 70 mahallemizde aralıksız çalışmalarımıza devam ediyoruz.

“27 aydır her alanda vatandaşlarımızı yalnız bırakmadık”

Allah izin verirse alt yapı yatırımlarımızla birlikte bu eşsiz memleketimizi her yönden modern yaşanabilir sürdürülebilir bir konforla buluşturarak insanımıza yakışır ve insanca yaşayabileceğimiz ekonomisiyle altyapısıyla çevre hassasiyetiyle diğer alanlardaki standartlarıyla bir çekim merkezi haline getirmek arzusundayız. Bizler hem kentin yaşanabilir olması konusunda kentleşme ile ilgili başta kentsel dönüşüm bunun yanında tarım tarıma dayalı endüstri, ticaret, teknoloji, eğitim, turizm ve tanıtım alanlarında atacağımız müşterek adımlarla bu şehrin insanına o güzellikleri bu fani dünyada misafir olduğumuz dünyada bu gök kubbenin altında güzel memleketimizde yaşatmak istiyoruz. Altınordu Belediyesi olarak her anlamda milletimizin vatandaşımızın, gencimizin, kadınımızın, yaşlımızın, dezavantajlı ailelerimizin yanında olduğumuzu olacağımızı bu manada yine bizim sorumluluk alanımızla ilgili eksikliklerimiz konusunda da özeleştiriye açık olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Ne pandemi de yalnız bıraktık. Ne 27 aydır hiçbir mahallemizi ve vatandaşımızı hizmetler anlamında yalnız bırakmadık.” Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi