Sezon başında kadro yapısı ve kadro kurma tarihi olarak oldukça sıkıntılı bir süreçten geçen ve otoritelerin küme düşmesine kesin gözüyle baktığı Fatsa Belediyespor, sezon genelinde sürpriz sonuçlara imza atarak ligde kalmayı başarırken, Play-Off potasının ise 10 puan uzağında ligi bitirmişti.

Fatsa Belediyespor Başkanı Adem Bekar ise iki sezondur saha içinin dışında saha dışında da zor işler yaptıklarını söylerken en büyük şanslarının Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar olduğunu söyledi. Bekar: ''Fatsa Belediyespor olarak en büyük şansımız Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar oldu. Sporu seven, sanatı seven bir başkanımız var. Biz 2019-2020 sezonuna başlarken spor ve sanat elele sloganı ile girdik ve takımı kayyumdan devraldık. Kulübü yaklaşık 4.5 Milyon TL borç ile devraldık. Geçen yılın takım maliyeti 3.5 Milyon TL ve bu yılın takım maliyeti 3.5 Milyon TL olmak üzere ve üzerine kayyumu da kattığımızda 12 Milyon TL bir borcu 2.5 Milyon TL'ye düşürdük. Bizim sportif olarak iki sezondur hedefimiz ligde kalmaktı.'' dedi.

Özellikle Covid-19 sonrasında her kulüp gibi kendilerinin de kötü etkilendiğini belirten ancak Fatsa İlçesi'nin her zaman arkasında olduğunu bildiğini belirten Adem Bekar: ''Pandemi dönemi var. Gelir yok, seyirci yok, esnafımız yorgun. Tüm esnafımıza teşekkür etmek istiyorum çünkü gerek maske gerek milli piyango gibi yaptığımız gelir kapılarında bize yardımcı oldular. Zor süreçte ayakta kalmak çok önemliydi. Bizi iki sezondur hedefimize ulaştıran Teknik Direktörümüz Niyazi Hüseyinoğlu, ekibi Murathan Hoca, Hacı Hocamız, Seyit Hocamız ve tüm futbolcularımı tebrik ederim. Fatsa Belediye Başkanımız, Emniyet Müdürümüz, Kaymakamımız ve herkes Fatsa Belediyespor'un Fatsa İlçesi'nin bir değeri aynı zamanda en büyük sivil toplum kuruluşu olduklarını biliyor. İlçedeki herkes elinden geleni yapıyor. Herkese teşekkür ederim. Bizlere katkı sağladılar.'' açıklamasını yaptı.

Fatsa Belediyespor Başkanı Adem Bekar son olarak ise önümüzdeki sezon hedefinden bahsetti ve hedefin yine kümede kalmak olduğunu belirtti. Adem Bekar: ''Ben hedef olarak öncelikle kulüpteki borcu bitirmekten yanayım. Önce borcu bitirip ardından sağlam temelle hedef koymak gerekiyor. Bizim üst lig hedefimizi ciddi anlamda koymamız için kasamızda 3-4 Milyon TL civarı paramız olması gerekiyor. Ama bazen de takım kurarız takım iyi gider. Biz yine önümüzdeki sezon için hedefimizi ligde kalmak / ORDU YORUM
Editör: Haber Merkezi