Erken seçim tarihinin 24 Haziran olarak açıklanmasının ardından da 23-24 Haziran’daki Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 30 Haziran-1 Temmuz’a ertelenmişti. YKS bu yıl ilk defa uygulanacak. Üniversite hayali kuran binlerce öğrenci, sınavda ter dökecek.

Yüz binlerce öğrencinin üniversiteli olabilmek için katılım göstereceği sınav, temelde iki oturum sürecek. Yabancı Dil sınavına katılım sağlamak isteyen adaylar ise üçüncü oturuma dahil olacak. İlk ve ikinci oturumu saat 10.15'te başlayacak olan sınav, üçüncü oturum için 15.45 olacak. adaylar saat 10:00'da binalara alınacak ve 10:00 itibariyle binalara giriş tamamlanmış olacak.

Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların; TYT’de sınav süresinin ilk 100 dakikası, AYT’de sınav süresinin ilk 135 dakikası, YDT’de sınav süresinin ilk 90 dakikası tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasak olacak. Haber Merkezi

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi