Cumhuriyet Halk Partisi Gürgentepe Belediye Başkan A. Adayı İsa Yazıcı, ekonomide, sağlıkta, eğitimde, sosyal alanda gerçekleştireceği projeleri tek tek açıklamaya devam ediyor.

 

Gürgentepe için hazırladığı 10 büyük kalkınma projesinin  tamamını açıklayan Yazıcı, projeleri şöyle sıraladı: “Ekolojik Tarım, Hayvansal Üretim, Pazarlama ve Ekonomiyi Canlandırma Projesi, Kentsel Dönüşüm, Değişim ve Büyüme Projesi, Gökkuşağı Sosyal Sorumluluk Projesi, Benim Hastam Benim İmzam Projesi, Ordu Doğa Sporları Merkez Projesi, İlkel Yaşam Evleri Projesi ile devam ediyoruz!” 

 

Kentimize turist ve nakit para akışını sağlayacağız! 

 

Gürgentepelilerle birlikte belirlenecek, kentin arabayla ulaşımın 15 dakikalık uzaklıktaki bölgeye, günlük, haftalık, aylık ücretler karşılığı kiralanabilecek ahşap ilkel yaşam evleri inşa edeceklerini belirten Yazıcı,

 

“Burada kentimizin kadınlarının büyük rol alacağı, ürettikleri ürünleri ile, çamaşır, ütü, temizlik hizmetleri karşılığı ücretlerini alabilecekleri, tamamen  teknolojiden uzak, elektrik ve suyu olmayan bir mahalle kuracağız. Bu yapay mahallemizde, büyük şehirlerin kalabalığından ve teknolojiden sıkılan, dinlenme ve hobi amaçlı gelen yerli ve yabancı turistleri ağırlayacağız. Suyu açılan kuyulardan, elektrik ihtiyacı ise, eskiden olduğu gibi kandil ve lüküs lambalarla karşılanacak. Misafirlerimiz yiyecek ihtiyaçlarını her ahşap evin kendine ait olan bahçesinden, domates, biber, maydanoz gibi ürünleri kendi elleriyle toplayacak...  Sütü ineklerden kendileri sağacak, arzu etmeyenler ise, dahili telefonları kullanarak köylü kadınlarımızdan ücret karşılığı her türlü ürünü alabilecek! “ dedi. Yazıcı’nın diğer projeleri şöyle:

 

İndirimli kentli kart projesi 

 

İkametgah adresi Gürgentepe nüfusuna kayıtlı olan tüm kardeşlerimize, Altınordu’ya indiklerinde anlaşmalı olduğumuz tüm  restorant, market ve mağazalarda hizmetlerden indirimli yararlanacakları, kentli kart vereceğiz. 

 

Kristal şehir projesi

 

Şehrimizin, Çamlık Tepesi, Seyir terası başta olmak üzere belli noktalarında yeşillendirme ve çiçeklendirme yapılacak! 

 

Şehrimiz, sistematik ve planlı bir peyzaj mimarisi ile rengarenk çiçekler, fidanlar, led ampullerle süsleyeceğimiz kentimizin sokakları ve yerden yapacağımız fıskiyelerle tıpkı kristal bir şehir gibi parlayacak! 

 

 

Minyatür Tarım ve Çiftlik Park Projesi 

 

İlçemizde yer alan tüm ilköğretim ve lise öğrencilerimizle birlikte inşa edeceğimiz Çiftlikpark 'ta tavuk, ördek, horoz, kaz, hindi, bıldırcın, cins güvercin gibi, öğrencilerimizin rahat bakabileceği küçük kanatlılar üreteceğiz. 

 

Öğrencilerimiz bu sayede hayvan sevgisi ve sorumluluğu alacak! Bunun yanısıra üretimi çoğalan hayvanların ve yumurtalarının belli periyotlarla satışı yapılarak geliri ihtiyaç sahibi öğrencilerimize bağışlanacak! 

 

Ekiyoruz dikiyoruz topluyoruz

 

Yine aynı anlayışla, tamamen öğrencilerimizin ekip dikeceği, domates, biber, pancar, mısır, patates gibi ürünleri kendilerinin toplayacağı, toprağı sevdiren, üretimin değerini küçük yaşta öğreten eğitici ve bir o kadar da etkinlik dolu çalışmalar yapacağız! 

 

Hasat edilen ürünlerin satışından elde edilen gelir, yine ihtiyaç sahibi öğrencilerimize bağışlanacak! 

 

Esnaf kardeşliği projesi 

 

Şehrimizde yaşayan esnaflarımızın kaldırım, yol, sokak, maliyet, satış, işçi gibi akla gelen tüm sorunlarını çözmek için her ay düzenli olarak, yine muhtarlarımızın başkanlığında belirleyeceğimiz, her mahallenin temsilci esnafı ile toplantılar yapacağız! 

 

Bu toplantılar, her ay başka bir mahallede, tüm mahallelerin temsilci esnafları ile birlikte, kahvehanelerde yapılacak! Böylece Belediye Başkanı'nın her ay bir mahalleyi yerinde ziyareti de gerçekleştirilmiş olacak!  Aynı zamanda, personel ihtiyaçlarında, esnaflarımızın birbiri ile sıkı iletişimi sağlanacak, işsizliğin önüne bu kardeşlik sayesinde geçilecek!” Haber Merkezi

 

 

 

Editör: Haber Merkezi