Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) vekillerinden oluşan bir heyet, CHP belediye başkanı aday adaylarıyla görüşmek ve kamuoyu yoklaması için Ordu'ya geldi. Heyet, 19 Eylül Gazeteciler Derneğini ziyaret ederek, gazetecilerin görüş ve önerilerini dinledi.

 

Cumhuriyet Halka Partisi, belediye başkan adaylarını belirlemek için Ordu'da kamuoyu yoklaması yapıyor. Bu kapsamda Ordu'ya gelen vekiller arasında; Heyet Başkanı, Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız,  Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Ankara Milletvekili Servet Ünsal yer alıyor.

 

Tüm Türkiye'de çalışmalar yapıldığını belirten Heyet Başkanı, Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, "Yerel seçim çalışmaları için Ordu'dayız. Önce il ve ilçe başkanımızın ve yöneticilerimizin görüşlerini aldık. Partimize başvuru yapmış aday adaylarıyla görüştük. Hedefimiz hem büyükşehirde hem de ilçe belediyelerinde CHP bayrağını sallandırmak. Bu yüzden halka yakın, sosyal belediyecilik örneklerini ortaya koyabilecek adaylarla Ordu halkının önüne çıkmak istiyoruz. Titiz bir çalışma yürütüyoruz. Bugüne kadar 250 başkan adayı açıklandı. 6 Aralık'ta bir parti meclisi toplantımız var. Biz önce halka ve STK'lara soruyoruz. Kimi belediye başkanı olarak görmek istersiniz diyoruz. Görüş alışverişinde bulunmak için buradayız." dedi.

 

Tarih netleşmedi!

 

Ordu'nun başkan adayının belirleneceği tarihin netleşmediğini söyleyen Kılıç, ittifak görüşmelerinin ise Ordu özelinde değil tüm Türkiye genelinde sürdüğünü söyledi.

 

"İdris Naim Şahin'e teklif yok"

 

Özellikle sosyal medyada sıkça paylaşılan İdris Naim Şahin'in CHP'nin adayı olacağı haberlerine açıklık getiren Kılıç; " Konuyu biz de basından öğrendik. Bize iletilmiş böyle bir isim yok, böyle bir teklif de olmadı. Biz hem resmi başvuru yapmış adayları soruyoruz, hem de daha önce ismini duyduklarımızı soruyoruz. Sizce başkan adayı kim olmalı diyoruz. Bu kişi başvuru yapmamış olabilir, bizim aklımıza da gelmemiş olabilir. Açık uçlu sorular da soruyoruz. Bunu bir rapor haline getirip genel başkanımıza sunacağız." diye konuştu. Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin

Editör: Haber Merkezi