Vali Seddar Yavuz,  yerel bir TV programına konuk oldu. Vali yavuz, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

 

Vali Yavuz, sosyal medyayı çok aktif kullandığını belirterek,“Vatandaşlarımızın ihbar ve şikayetlerini ve karşılaştıkları sorunlarını bana en hızlı şekilde iletmelerini sağlamaktır. Vatandaşlarımız bana Facebook ve Messenger üzerinden ihbar ve şikayetlerini bildirebilirler. Ordu’ya geldikten sonra bana bu yolla istek ve şikayetlerini bildiren vatandaşlarımıza, randevu vermek ya da ilgili kurum ve kuruluş müdürlerimize yönlendirmek suretiyle birçok vatandaşımızın sorununu çözdüğümü söylemek isterim.” şeklinde yanıtladı.

  

Ordu’da yaşayan mülteci vatandaşlarla ilgili olarak da bilgi veren Vali Seddar Yavuz, Ordu’da, Irak, Afganistan, İran, Suriye ve diğer ülkelerden 3 Bin 333 kişinin uluslararası koruma kapsamında, 611 Suriyelinin ise geçici koruma kapsamında bulunduğunu, toplam 3 Bin 943 kişi yabancı uyruklu insanın, mülteci ve sığınmacı statüsünde Ordu’da yaşadığını söyledi.
 

 “Fındıkta verimi artırıcı tedbirler alınacak”

 

Vali Seddar Yavuz, Fındıkla ilgili yöneltilen bir soruya ise şu yanıtı verdi:


“Fındık, ilimiz için vazgeçilmez bir ürün. Bu coğrafyada fındık dışında üretilebilecek ürünler sınırlı. Verim düşüklüğü var. Modern teknikler az kullanılıyor. DOKAP’la proje üretiyoruz, örnek bahçeler oluşturulacak. Budama teknikleri dahil olmak üzere verimi artırıcı tedbirler neler olabilir? Bunlar üzerinde projeler geliştireceğiz. Fındık aynı zamanda sanayi tarafı olanda bir ürün ve tüketimi de teşvik edici çalışmalar yapmak gerekiyor.”

 

“Hedefimiz; sanayide 30 bin kişiye istihdam sağlamak”

 

İstihdam açısından sanayinin öncelenmesi gerektiğini ifade eden Vali Yavuz,  “Çevreye uyumlu sanayiyi Ordu’da kurabilir ve geliştirebiliriz. O nedenle biz, Ordu 2. OSB’yi, Fatsa OSB’nin genişletilmesi ve Ünye OSB’nin en kısa sürede hayata geçirilmesini için çaba sarf ediyoruz. Bu OSB’ler hayata geçirildiğinde yaklaşık ilave 12 bin istihdam daha sağlamış olacağız. Ancak, bunlar da yeterli değil. Biz, sanayide 30 bin kişinin istihdam edilmesini hedeflemeliyiz. Ordu 2. OSB için 5 milyonun üzerinde kamulaştırma ödeneği temin ettik. Fatsa OSB için de 8,5 milyon TL ödeneği Bakanlıktan temin ettik. En kısa sürede anlaştığımız mülk sahiplerine bu kamulaştırma ödemelerini yapacağız. Ünye OSB’de ise, mülk sahipleri ile anlaşma zemini bulamıyoruz. Mülk sahiplerine hak ettikleri kamulaştırma bedellerinin hepsini ödeyeceğiz. O yüzden bizimle anlaşarak bu sorunu kısa vadede çözmek istiyoruz” dedi.

  

“Ordu-Giresun Havalimanına Kurulan D-Vor Cihazı, ihale yoluyla alınmış, sıfır bir cihazdır”

 

Ordu-Giresun Havalimanı’nda yaşanan uçuş iptalleri konusunda bazı eksik bilgiler olduğunu dile getiren Vali Yavuz, “Ordu-Giresun Havalimanı’na kurulan D-Vor cihazı ihale yoluyla alınmıştır. Kullanılmış bir cihaz değildir. Cihazın yapılan testleri olumlu geçmiştir. Cihaz şu anda devrededir. Uçakların sisteme entegre olabilmesi için 2 aylık bir süreye ihtiyaç duyulmaktadır. Ancak, D-Vor cihazı olsa bile, tüm havalimanlarında görüş mesafesi 100 metrenin altına düştüğünde, uçuşlar gerçekleştirilemiyor. Bu sadece Ordu-Giresun Havalimanına ilişkin bir sorun değildir. Uluslararası uçuş kuralları her yerde geçerlidir” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi