Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bazı kesimlerce ‘Ordu’da FETÖ mücadelesinde gevşeklik var’ dedikodularının yapıldığını belirten Başkan Yılmaz, "15 Temmuz sürecinden sonra başlayan FETÖ mücadelesinde kararlıyız. Ordu’nun nüfusu 730 bindir ve Ordu’da FETÖ soruşturmaları kapsamında bugüne kadar 926 kişi hakkında işlem yapılmıştır. Bu küçümsenmeyecek bir rakamdır" ifadelerini kullandı.

“FETÖ ile en büyük mücadeleyi biz yapıyoruz”


Doğu Karadeniz’de büyükşehirler bazında FETÖ ile en büyük mücadeleyi kendilerinin verdiğini iddia eden Başkan Yılmaz, “Ben Büyükşehir Belediyesi olarak 14 kişiyi açığa almışım. Hizmet alımı süresi içerisinde muhtemelen 3-4 kişi daha olabilir. Bu 20’ye yükselebilir. Giresun Belediyesi’nde 1, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde 1 personel açığa alınırken Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin personeli benim 2.5 katı olmasına rağmen hiç açığa alınan personel bulunmuyor. Sokak dedikodusu yapan arkadaşlar bunu görmüyor mu?” diye konuştu.

“Sokakta dedikodu yapanların kim olduğu bellidir”


Ordu’da açığa alınan, görevden uzaklaştırılan, gözaltına alınan veya tutuklanan kamu personeline bakıldığında büyük oranının 2011-2015 dönemlerinde göreve getirilenler olduğunu vurgulayan Yılmaz, gerek şahsı gerekse etrafında bulunan insanlar ile ilgili hakaret ve asılsız iftira atan kişilerin durumlarına dikkat çekti.
İsim vermeden AK Parti’den ihraç edilen eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’i eleştiren Yılmaz, şöyle konuştu: “İçişleri Bakanı Efkan Ala, ‘Göreve geldiğimde 81 il emniyet müdüründen 74’ü FETÖ’cüydü’ açıklaması yaptı. Efkan Ala’dan önceki İçişleri Bakanı kimdi? Biliyoruz, sormaya gerek var mı? Yok. Bugün Ordu’da bize her türlü iftirayı atanlar, 74 emniyet müdürünü illere emniyet müdürü yapan zihniyetin hem eski mebusları hem danışmanları hem piyasadaki FETÖ’nün baş adamlarıdır. Bu kişiler de 81 il emniyet müdüründen FETÖ’cü 4’ünü atayan, Samanyolu TV’nin kapatılması esnasında 1 numaralı sanık Ekrem Dumanlı’nın elini kaldırarak ‘Ben buradayım’ diyen eski bakanın buradaki uç beyleridir. Biz bunu görmüyor muyuz sanki? 2011 yılından 2015 seçimlerine kadar siyasette bulunanlar, 81 il emniyet müdürünün FETÖ’cü 74’ünü atayan kişiler değil miydi? Başka soruya gerek var mı? Neyi konuşuyoruz? İl olarak Ordu’da OHAL süreci dahil olmak üzere FETÖ ile mücadelede gevşeklik var diyen kim? 74 FETÖ’cü emniyet müdürünü atayan zihniyetin eski danışmanları, eski mebusları. Birbirimizi kandırmayalım. Bunların isimlerini biliyorsunuz. Bunları vekil yapan kim? 1 numaralı sanığın elini havaya kaldıran eski bakandır.”

“Şahsıma hakaretleri affetmem”


AK Parti Ordu İl Teşkilatı’nın 1 numaralı üyesi olduğunu hatırlatan Enver Yılmaz, AK Parti'liliğinin tartışılamayacağını dile getirerek, sosyal medyada yazılanlara dikkat çekti. Yılmaz, şöyle konuştu: “FETÖ’nün taktiğidir. Partililiği ve FETÖ düşmanlığı tartışılmayanlar hedef alınır. Sosyal medya diye bir ucube var. Ben sosyal medya kullanıyorum. Ordu’da en fazla takipçisi olan benim. Ancak ben sosyal medyayı meşru sınırlar içerisinde kullanıyorum. Kimseye iftira atmıyorum. Ama akşam saat 21.00’de kafayı çekip sabah sarhoşluğunu fark edip yazıyı kaldıran kadar meczup var memlekette. Akşam saat 21.00 gibi yazıyorlar çünkü o saatte kafayı çekiyorlar, sonra sabah ayılınca ah ben ne yapmışım diyorlar. Bu tür yazılanlarla ilgili Tayyip Erdoğan’ın taktiği de odur hiç muhatap almıyorum ve davayı açıyorum. Davayı açtıktan sonra araya koymadık adam bırakmıyorlar, ‘aman başkan ne olur şikayetinden vazgeç’ diye. Sadece siyasi bir konu olduğu için Cemal Enginyurt'a açtığım (MHP Eski Ordu Milletvekili) davadan vazgeçtim. Bunun haricinde şahsıma iftira, hakaret benzeri ne kadar suçlama varsa hepsiyle yargı önünde hesaplaşıyorum. Hepsini de kazanıyorum. Yakında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı'nın yaptığı gibi belediyenin önünde döner ve sucuk ziyafeti yapacağım. Şu anda TEDES konusu da şahsıma hakaret edenleri de sayarsak istediğim tazminat miktarı 20-25 bin arası. Şu anda 10 bin TL tazminat kazandım. Öğle yemeğinde döner ikram edecek kadar var.” İHA
Editör: Haber Merkezi