AK Parti'nin fındık politikasını ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi eleştirdiği için MHP'den ihraç edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, partiden ihracını ve geçen sürede yaşananları değerlendirdi. Enginyurt, üreticinin hakkını daha güçlü savunmaya devam edeceğini, yanlışları her zaman dile getireceğini ifade etti.


“Bahçeli’nin resmini kaldırmamda kasıt yok”

Geçtiğimiz gün meclisteki makam odasından MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin resmini kaldırılması konusuna değinen Enginyurt, olayda herhangi bir kasıt olmadığını belirterek; “Milliyetçi Hareket Partisi tarafından MHP’den ihraç edildim. Dolayısıyla bu saatten sonra Bağımsız Ordu Milletvekili olduk. Bağımsız Ordu Milletvekili olduktan sonra bir Türk milliyetçisi ve ülkücüsü olarak başbuğumuz Alparslan Türkeş’in resmini odamıza astık. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanına karşı en ufak bir kasıt yok. MHP Genel Başkanının benim odamda asılı olmasının kimseye bir faydası da yok, çünkü ben artık o partinin vekili değilim ama Türk milliyetçiliği hareketinin lideri Alparslan Türkeş olması ve Türkeş’i başbuğ olarak kabul etmemiz sebebiyle bir ülkücü, bir Türk milliyetçisi olarak odama Alparslan Türkeş’in resminin asılmasının daha doğru olacağını düşündüm. Yoksa Sayın Devlet Bahçeli’ye karşı, resmini indireyim diye bir düşünce söz konusu değil.  Ben öyle zannediyorum Devlet Bahçeli de odamda kendi resminin asılı kalmasını uygun görmezdi çünkü MHP milletvekili değilsiniz, herhangi bir kızgınlık ve öfkeyle kaldırılmış bir resim değil. Başbuğ Alparslan Türkeş’in yolundan giden bir Türk milliyetçisi olarak başbuğumun ve Atatürk’ün resminin odamda olması daha olumludur.” dedi.

“Ordu milletvekili sıfatımızla daha fazla konuşacağız”

Yoluna bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edeceğini belirten Enginyurt; “1999 yılında ilk milletvekili adayı olduğumda şunu söylemiştim. Turuncu koltuklara oturup, dokunulmazlık zırhının arkasına saklanıp maaş alıp yan gelip yatan milletvekili olmayacağım demiştim. Allah nasip eder milletimde onay verirse seçildiğim gün itibariyle Türk milletinin ve Orduluların sesi olmak için mücadele edeceğim dedim. Meydanlarda, fındık meselesi Sayın Cumhurbaşkanına anlatılsa dünya Müslümanlarının derdiyle dertlenen Sayın Cumhurbaşkanı fındık üreticisinin derdiyle de derlenir, ben Cumhurbaşkanına bunu ulaştıracağım gerekirse sarayın önüne çadır kuracağım, yine de sesimi duyuracağım diye bir söz verdim. Çadır kurmadık, partimizden atıldık ama sesimizi duyurduk. Bundan sonra da duyurmaya devam edeceğiz. Berberlerin sesi olduk, arıcıların sesi olduk, balıkçının, 3600 ek gösterge isteyenin, EYT’linin, taşeron olarak çalışan işçilerin, sağlıkçıların atanamaması, atama bekleyen öğretmenlerin sesini duyurmaya çalıştık. Türkiye’deki bütün insanımızın sorununu dile getirdik. Bundan sonra da aynı şekilde getirmeye devam edeceğim. Ben cumhurbaşkanını destekliyorum, doğru yaptığı her şeyi de destekleyeceğim ama Ordu’da, ülkede bir yanlışlık varsa da bu yanlışlığı gündeme getireceğim. Örneğin Ordu Büyükşehir Belediyesi AKP’li diye yaptığı yanlışları gündeme getirmeyen olmayacağım. Bu Cumhur İttifakına karşı çıkış falan da değildir. Büyükşehir belediyesi ve başkanı seçilirken 552 proje vaat edipte yapmıyorsa, Numan Kurtulmuş 5 mega proje söz verip de bir proje gerçekleştirmemişse ben millet adına bunun hesabını soran olacağım. Belediyelerin görevi verdiği sözleri yerine getirmektir. Şimdi bunları gündeme getirmek niye birilerini eleştirmek olsun. Cemal Enginyurt’un söylediklerinden ders çıkaralım neden demiyorlar? Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde bazı sosyal medya trolleri var. Bu troller yalan yanlış haberler yaparak güya bizi susturacaklarını zannediyorlar. Bundan sonra Ordu milletvekili sıfatımızla daha fazla konuşacağız. Çünkü Ordulu bizden bunu bekliyor.” şeklinde konuştu.

“Üreticiyi savunduğumuz için partiden atıldık”

Tarım Bakanı Ordu’ya geldi rekolte 665 bin ton dedi. Arkasından yetmedi eğer fındık pahalı olursa Avrupalı fındık almaz dedi. 15 gündür bahçeye girenlerle konuşuyoruz, çiftçileri ziyaret ediyoruz soruyoruz 7 tonluk bahçeden 3,5 tonluk fındık çıkıyor. Yüzde 30 fındık koruk çıkıyor. 665 bin ton rekolteyi neye göre belirledin sayın bakan? Fındık pahalı olursa Avrupalı almaz dedi, Sayın Cumhurbaşkanı 22 TL fiyat verdi Ordu fındığına.  Fındık pahalandı Avrupalı şimdi fındık almayacak mı, alacak. Tarım Bakanı, sen şimdi kime hizmet ediyorsun diye biz sormayacak mıyız? Bundan dolayı, fındık üreticisinin hakkını savunduğumuz için partiden atıldık. Bu milletin hakkını savunmak için değil bir Cemal Enginyurt, bin Cemal Enginyurt feda olsun.” diye konuştu.

“Ciddi destek gördüm”

Bu süreçte sadece Ordu’dan değil, tüm ülkeden parti fark etmeksizin birçok kesimden destek gördüğünü ifade eden Enginyurt; “Ardahan’dan Edirne’ye, Antalya’dan Kars’a her yerden insanımız, çiftçimiz bize destek oldu. Kimi aradı bizim çeltiği de gündeme getir dedi. Kimi, üzümü, limonu anlattı. Özellikle Ordu’da, Giresun’da ve Trabzon’da çok ciddi destekler gördüm. Verdiğimiz mücadelenin doğru olduğunu bu süreçte görmüş olduk. Önemli olan millete hizmet etmek. Partiler insanı ne cennete, ne de cehenneme götürür.” dedi.

“Bağımsız aday olmam yönünde istek var”

Bağımsız milletvekili adayı olarak devam etmesi yönünde istek olduğunu belirten Enginyurt; “Ben hayatını MHP hareketine adamış biriyim. Sırf milletvekili olacağım diye, bir partiyle pazarlık yapmak konuşmak, anlaşmak bize yakışmaz. Süreci takip edeceğim. Ordulularla konuşuyorum, şuana kadar hep bağımsız aday olmam yönünde bir istek var. Ordulular neyi layık görürse, ne istiyorsa o olacak.”

“İYİ Parti’ye, CHP’ye asla geçmem”

“Net bir şekilde söylüyorum ki İYİ Parti’ye ve CHP’ye asla geçmem” diyen Enginyurt, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu partiler iyidir, kötüdür bunu tartışmıyorum. Benim için bu saatten sonra milletin isteği önemli. Partiler üzerinden hareket etmiyorum. Bu partilere geçme, çünkü geçmişte bu partilerle ilgili bazı sözler sarf ettim. Sırf milletvekili olacağım diye, yüzüne bakamayacağımız insanlarla aynı yerde olmak bana yakışmaz. Çünkü çok ağır sözler ettim. Devlet Bahçeli’ye hakaret edildiği için acımasızca eleştirilerde bulundum. Tazminatlara mahkum oldum.”

“İstihdam alanları yaratılmalı”

Özellikle fındık fiyatlarının yükselmesiyle beraber Ordu’nun İstanbul’dan göç almaya başladığını belirten Enginyurt; “Buda gösteriyor ki ekonomik anlamada bu şehri ayağa kaldırabilirsek, gurbetçilerimiz şehre geri dönüş yapacak. Bu noktada iktidar milletvekillerine, büyükşehir belediye başkanına, 19 ilçe başkanına büyük görev düşüyor. Sadece yol, su yapmak yerine istihdam alanları yaratmak, üretimi arttırmak için yatırımlar yapılması gerekir bu şehre. Tavsiyem şudur, park bahçe yaptık diye övünme yerine, yol yaptık, su getirdik demek yerine; gerçi şuan su sıkıntısı var birçok köyde su yok, dolayısıyla gönül ister ki iş adamlarının geldiği ekonomik anlamda kalkınmış bir şehri hayata geçirelim, gurbetteki çocuklarımız geri dönsün.” şeklinde konuştu. Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin




Editör: Haber Merkezi