Karadeniz Kent Konseyleri İstişare Toplantısı’nda konuşan ve Ordu Büyükşehir Belediyesinin teşkilat yapısı, personel ve mali durumu ile yapımı tamamlanan ve devam eden çalışmalarına değinen Başkan Yılmaz, “Büyükşehir Belediyesi olarak, 752 bin nüfusa hizmet ediyoruz ancak mevzuattan kaynaklanan bazı sıkıntılar nedeniyle merkezi bütçeden pay alma konusunda diğer illere göre dezavantajlı bir konumdayız. Bu nedenle tabiri caizse kendi ayaklarımız üzerinde durma mecburiyetimiz var” dedi. 
Hızlı Tren Projesi’ne sıcak bakılıyor
Toplantının gündemindeki bir diğer konu olan Samsun’dan Sarp’a kadar uzanan hızlı tren projesinin ise Karadeniz Bölgesi için son derece önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Şu anda hızlı tren projesinin Samsun’dan Bolaman’a kadar uzatılmasıyla ilgili fizibilite çalışması yapılıyor. Konuyla ilgili yerelde bir talep olduğu gibi Hükümetimiz de bu konuya sıcak bakıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız bu projeye evet diyor. Böyle bir projenin sizin tarafınızdan yüksek sesle gündeme getirmesi siyasetçiler olarak bizim de elimizi güçlendirecektir” şeklinde konuştu. 

Hayata geçirmek istiyoruz
Ordu Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Özgür Enginyurt, Karadeniz Bölgesi’ndeki illerin kent konseyleri olarak, bölge sorunlarına daha etkin bir şekilde değinmek ve güç birliği oluşturmak amacıyla “Karadeniz Kent Konseyleri Birliği”ni kurmak istediklerini ve ilk olarak da Samsun’dan Sarp’a kadar uzanan Hızlı Tren Projesi’ni gündeme taşıyacaklarını ve hayata geçirmek için gayret göstereceklerini ifade etti. Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi