Yaklaşık 650 dönüm alan üzerinde, 40 milyon lira harcanarak tamamlanan merkezin işletmesi 4 yıllığına Türkiye Kayak Federasyonu’na devredilmişti. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Tekintaş, yaptığı açıklamada ise Türkiye'de denize ve havalimanına en yakın tesislerden birisi olduğunu kaydederek projenin kayakseverlere hizmet için hazır olduğunu söyledi.

 “Üçüncü pist yapılıyor”

 Kayak tesisinin son testlerinin yapılıp tamamlandığı bilgisini veren Başkan Engin Tekintaş, bölgenin kar tutmaya başlamasıyla birlikte vatandaşların buradan yararlanabileceğinin altını çizdi. Kayak merkezinde mevcut haliyle iki pist bulunduğunu, bunun yanı sıra üçüncü bir pistin yapımına daha başlanıldığını bildiren Başkan Tekintaş, bu pistin de bitmek üzere olduğunu aktardı. Başkan Engin Tekintaş, kayak tesisinin olduğu bölgeye iş adamlarının katkılarıyla otel yapılacağını dile getirerek, "Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'ni tam anlamıyla bu kış kullanıma hazır haline getiriyoruz. Biz hazırız, karın yağmaya başlamasıyla birlikte vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz" diye konuştu.

 “Bölgenin turizmine katkı sunacak”

 Kayak merkezinin kentin tanıtımına önemli oranda katkı sunacağının altını çizen Başkan Tekintaş, "Bu tesis başta ilimiz olmak üzere bölgenin turizm potansiyeline önemli ölçüde katkı sunacaktır. Bu potansiyelin harekete geçmesiyle hedefimiz yayladaki yatırım miktarını ve buna paralel olarak istihdamı da artırmak" diye konuştu. Başkan Engin Tekintaş, kayak tesisine ulaşımı kolaylaştırmak ve konforlu bir yolculuk için yayla yolundaki genişletme ve asfalt çalışmaların sürdüğünü de sözlerine ekledi. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi