Güzelorduspor ismiyle Bölgesel Amatör Lig’de şampiyon olduktan sonra 3.Lig’e yükselen ve ismini önce Ordu Futbol Kulübü sonra da tüm tartışmalara rağmen Yeni Orduspor yapan Ordu temsilcisi, iki sezondur şampiyonluk şarkıları söylemek yerine harcadığı paralarla ön plana çıkıyor.
Özellikle geçen sezon ve yeni sezonun başında Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin sınırsız kaynaklarının kullanıldığı Yeni Orduspor’da iki sezonda adeta iki ayrı takımdan fazla sayıda olacak şekilde transfer yaparken, bu süreçte 3 teknik direktör kullandı. Hafta başında Nihat Balan’ı da gönderen Yeni Orduspor’da, 4.teknik direktör bekleniyor.

TFF 3.Lig’e yükseldiği ilk sezonunda yaptığı harcamaları 3.Lig seviyesi üzerinde tutan Yeni Orduspor, gol kralı apoletli Yakup Alkan, 1.Lig’de forma giyen Kemal Cingirt, Emre Kara, Orduspor’dan Asımcan Çaykıran ve Mertcan Elik başta olmak üzere 24 futbolcu transfer ederken, 20 futbolcusunu gönderdi. Bütün bu uğraşlara rağmen Yeni Orduspor Play-Off potasına bile giremedi.

2018-2019 sezonunda ise teknik direktörlüğe Mustafa Özer’i getiren Yeni Orduspor, Sportif Direktörlik görevine de Serdar Akkuş’u getirmişti. Yine 3.Lig’deki dengeleri bozan Yeni Orduspor, hem sezon başı hem de devre arasında toplamda 25 futbolcuyu takıma kazandırdı, 22 futbolcuyu da takımdan gönderdi. Bu süreçte 2 teknik direktör ile çalışan Yeni Orduspor, 3.teknik direktörü bekliyor.

Bütün bu harcamalara, sınırsız kaynaklara rağmen şampiyonluk yarışının çok uzağında kalan Yeni Orduspor, 21.hafta sonunda 27 puanla 11.sırada yer alıyor.
SAMET KARADAĞ / ORDU YORUM
Editör: Haber Merkezi