Yazar Süreyya Üzmez, köşesinde hem Ordu’yu hem de Vali Tuncay Sonel’i köşesinde övgüyle bahsetti. Vali Sonel’in yakında güzel bir proje için kollarını sıvayacağını söyledi.

Milliyet Gazetesi Yazarı Süreyya Üzmez’in işte o yazısı;

“Ordu Valisi'nden gastronomi atağı

Geçtiğimiz hafta Malezya’nın ünlü iş insanı, okyanusu kum ile doldurarak Forest City efsanesini gerçekleştiren Daing Malek ve Türk ortağı Cihangir Orman, özel uçaklarıyla Ordu’ya yatırım yapmak için geldiler.
Karadenizli olan Orman, çeyrek asırdan fazla dostluğu olan Malezyalı ortağını doğduğu topraklarda gezdirirken bir hayli heyecanlıydı.
Ordu’da balık işleme tesislerinden, somon, levrek, çipura üretimine, çikolata fabrikasına, fındığa katma değer yaratacak projelerden, liman yapımı ve inşaata kadar pek çok projeyi hayata geçirmek için kolları
sıvayan Malezyalı grup, Vali Tuncay Sonel ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Belediye Başkanı Hilmi Güler’in yakın ilgisinden ve ev sahipliğinden çok mutlu oldu... Ankara’daki çelik fabrikasının da büyük stratejik öneme haiz bir yatırım olacağını söyleyen Malek Bey, tam bir Türkiye hayranı.
Uçağının bir kanadında Allah diğer kanadında Muhammed yazan Malek, Türkiye’nin çok önemli stratejik bir ülke olduğunu, ülkemizle her zaman gurur duyduklarını ve Türk ortağının girişimci ruhunun yatırımlar için çok etkili olduğunu söyledi.

Venedik valisi

Türkiye’de terörün kökünü kazıyan efsane Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Ordu Valisi Tuncay Sonel’e Tunceli’yi Venedik gibi yaptığı için bu benzetmeyi yapıyor. Tunceli’yi Türkiye’nin üretimde zirvede olan ilk beş vilayeti arasına sokmayı başaran Vali Sonel, gondolları Munzur’da yüzdürüp
Venedik’e benzetti.
Ordu, Karadeniz’in en güzel illerinden birisi... Boztepe’den teleferiklerin hareketliliğini ve şehrin manzarasını izlerken Miami’ye benzettiğim şehrin son yıllardaki en büyük şansı Vali Tuncay Sonel. Allah onu hizmet için yaratmış sanki. Her daim insanlara yardım için görevinin başında olan Sonel, kişisel çevresini kullanarak kentteki ve kırsaldaki vatandaşları ihya ediyor.
Ordu’nun yaylalarında yetişen kuzular şu anda Türkiye’de en çok rağbet gören küçükbaşlar. Perşembe’de üretilip Japonya’ya ihraç edilen somonlar, levrekler, çipuralar, Karadeniz’in soğuk suyunda yetiştikleri için yağlı ve lezzetli.
Vali Sonel, Karadeniz’de yetişen her ürünü kendi tanıtıyor. Bu sıralar mutfağa da el atmış durumda. Kaybolmaya yüz tutmuş Karadeniz yemeklerini su yüzüne çıkarmak için kolları sıvadı. Büyük bir gastronomi atağı içinde… Müthiş lezzetli ve doğal ürünleri var, pek yakında büyük bir ses getirecek.
Tam bir doğa aşığı Vali Tuncay Sonel. Son derece de hümanist. Sadece insanlara değil, doğadaki tüm canlılara karşı duyarlılığını gözlerinden ve davranışlarından çok yakın hissedebildiğim Tuncay Bey ile ne kadar gurur duysak azdır...” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi