Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, hükümetin acilen işlevini yitiren Serbest Piyasa’ya müdahale etmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Selami Akarsu; “Fındık üreticisi çiftçi Serbest Piyasada boğuluyor. Üretici bu derin gölden bir an önce çıkartılması gerek. Hükümet üreticinin sesine kulak vermeli ve acil olarak bir çözüm bulmalı. Bizimde içinde olduğumuz bir çalışmanın sonucunda TMO devreye girdi şu anda günlük Karadeniz Bölgesinde 950 ton fındık alımı gerçekleşiyor. Buna rağmen üreticinin bir bölümü fındığını Serbest Piyasa’da iş yapan tüccarlara vermek durumunda kalıyor. Sebebi ise 2 B arazisi olanlar var. Bölünmeyen araziler var. Gurbetçiler var. Bunlar en büyük etkenler. Bunun gibi bir çok sebebi sıralayabiliriz. Üreticinin tamamı TMO’ya fındık veremiyor. Serbest Piyasa işlevini tamamen yitirmiştir. Hükümet yetkilileri derhal Serbest Piyasa’ya müdahale etmelidir.” dedi.

"Sayın Bakan’ı yanlış bilgilendirmişler"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın “Fındık üreticisinin yüzde 80’i memnun” dediğini, bunun gerçeği yansıtmadığını ortada bir bilgi kirliliği olduğunu söyleyen Başkan Selami Akarsu; “Sayın Bakanımız üreticinin yüzde 80’inin memnun olduğunu söylüyor. Fındık üreticisi bu durumdan kesinlikle memnun değil. Biz her gün arazideyiz, kurumumuza onlarca çiftçi geliyor ve bize hükümete sitem ediyor. Fındık üreticisi tepkisini fındığını keserek, fındığını yakarak, fındığını denize dökerek sesini duyurmaya çalışıyor. Bizler üretici temsilcisi olarak mutlaka Serbest Piyasa’ya müdahale edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Şu anda Borsalar tabelalarında fiyat yazmıyor. Serbest Piyasa’daki manavlar, tüccarlar 7,50 fiyat yazıyorlar üstelik o fiyata da fındığı almıyorlar. Çözüm bekliyoruz” diye konuştu.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi