(MUDEM) faaliyetleri arasında, mültecilerin temel sorunları ve yaşamsan ihtiyaçlarının giderilmesine destek olmak, sosyal haklara erişimlerinde yasal danışmanlık vermek, acil ihtiyaçlarına yönelik yardım dağıtımlarını gerçekleştirmek ve alanda çalışan diğer sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlan arasında iletişimi güçlendirmek yer alıyor.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında imzalanan anlaşmalar çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nce uygun görülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Türkiye’deki Irak ve Suriye Krizinden Etkilenen Sığınmacılar için Geliştirilmiş Destek Projesi” kapsamında Ordu'da faaliyet gösteren Sürdürülebilir Yaşam Merkezi’nde Türkiye’deki mültecilik prosedürü, yasal hak ve yükümlülükler, temel sağlık hizmetlerine erişim ve psikolojik danışmanlık konularında mültecilere destek sağlanıyor. Bunların yanı sıra kadın ve çocuk mülteciler için sosyal uyum, farkındalık yaratma ve yaşam becerilerini geliştirici çalışmalar düzenleniyor.

Mülteci Destek Demeği’nin (MUDEM) önümüzdeki salı günü düzenleyeceği “Ordu Basını Mülteciler için Buluşuyor” toplantısında da, mülteci ve sığınmacı haklarına ilişkin yasal çerçeveye ilişkin yerel ve yaygın basının bilgilendirilmesi amaçlanıyor. Ordu Yorum/Celal Demetgül

 

 


Editör: Haber Merkezi