Kamu ihalelerinin genelde açık ihale olarak yapılmasına rağmen, Ordu Büyükşehir Belediyesinin bazı ihaleleri açık ihale yerine, pazarlık usulü ihaleye çevirmesi akılları karıştırdı.  Açık ihalenin uygulama şeklinin tam tersine, herkesin katılımcı olabileceği değil, davetiye ile çağırılan müteahhitlerin katılımcı olabileceği bir model olan pazarlık usulü ihale sisteminin tercih edilmesi, gündemin yeni konusu oldu.

Sadece özel durumlarda yapılması gereken bu ihale methodunda, özellikle Yapım İhalelerinde tercih edilmeyen bir yöntemken, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli birkaç ihalesinde bu yöntemin tercih edilmesi kafaları karıştırdı. 


Doğal afet, salgın hastalık bahane edilip, ihale pazarlık usulü yapılıyor


Yaklaşık Maliyeti 6.552.199,87 TRY olan ALTINORDU TERMİNALİ İKMAL İNŞAATI YAPIMI İŞİ, yaklaşık maliyeti 8.441.342,27 TRY olan ALTINORDU İLÇESİ SIRRI PAŞA CADDESİ CEPHE VE ZEMİN İYİLEŞTİRMESİ YAPIMI İŞİ ve de yaklaşık maliyeti 12.257.093,22 TRY olan (Tahıl Pazarı, Kafeler Caddesi, Fatma Demirhan Sanat Parkı Projesi vb projeleri) ALTINORDU İLÇESİ MUHTELİF YERLERDE PEYZAJ DÜZENLEMESİ YAPIM İŞİ’lerini,

Doğal afet, salgın hastalık gibi ani beklenmeyen durumlar sebebiyle, ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması sebep gösterilerek, Ordu’nun en önemli ihaleleri pazarlık usulüne dönmüş durumda. 


Ordulu firmalara davet gönderilmemiş


Bu ihale türünde davet usulü yapılmasına rağmen Ordulu firmalara gönderilmeyen davet belli başlı firmalara gönderilmiş ve ihale Ordu dışından firmalara yaptırılmıştır. Bu konudan rahatsız olan Ordulu firmalar, geçmiş dönem alacaklarını alamazken işlerin şehir dışı firmalara davet edilerek ihaleye açılmasından rahatsız. Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi