39’ncu Karadeniz Oda Başkanları Toplantısı Kocaeli Odasının Ev Sahipliğinde Yapıldı. Toplantıya Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, TÜRMOB Genel Başkanı A. Masis Yontan, Karadeniz SMMM Odaları Platformu Başkanı Yücel Akdemir’in yanı sıra 23 Oda Başkanı ile Oda Yöneticilerinin katılımı ile 7 Nisan 2018 Cumartesi Günü Emex Otel’de gerçekleşti. 39’ncu Karadeniz Odaları Toplantısına Ordu Mali Müşavirler Odasını Temsilen Oda Başkanı Bahadır Baş ve Başkan Yardımcısı Ercan Yurttaş Katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını Karadeniz Odaları Platform Başkanı ve İSMMMO Başkanı Yücel Akdemir yaptı.

İlk olarak mesleki konularda bilgilendirme yapılan toplantıda; 3065 sayılı KDV kanununun getirdiği yenilikler (mali müşavirlerin iade tespit raporu düzenlemeleri ve karşıt inceleme yetkisi), defter beyan sistemi uygulama çerçevesinde basit usuldeki mükelleflerin defterlerinin tutulması ve ücretlendirmesi ve oda aidatları ve nispi aidat konusundaki gelişme ve sonuçlarının değerlendirilmesini içeren beş maddelik gündem görüşüldü.

TÜRMOB Genel Başkanı A. Masis Yontan; "Bizler bir yandan işverenlere, bir yandan müşterilere hizmet verirken diğer yandan vergi ile ilgili ve diğer bakanlıklara hizmet veren bir meslek örgütüyüz. Mali müşavirlik oldukça zorlu bir süreçtir. Lisans eğitimi, sınavlar ve stajlar sonucunda yetkinliğimiz ile birlikte görevimizin başına geçiyoruz. Ülke ekonomisine ve sosyal hayata büyük katkılar sağlayan bir mesleğe sahibiz." dedi.

Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş; "Karadeniz Odalarının birlikteliği, mesleki sorunlara karşı birlikte çözüm üretilmesi anlamında bu oluşum çok önemsiyorum. Hafta sonu yapılan toplantıda “Meslekte yaşanan gelişmeleri oda başkanları olarak birlikte değerlendirdik.” Maliye Bakanlığının hazırlamış oldu Vergi usul Kanunun ile ilgili tebliğ taslakları konusunda, özellikle 01.01.2019 tarihinden itibaren 2017 yılı ve müteakip yıllar satışları beş milyonu aşan mükelleflerin e-defter e-fatura mükellefleri olması ile ilgili tebliğ çalışması pek çok mükellefi elektronik ortama taşıyacak. Platform Başkanımız sayın Yücel Akdemir’in tebliğ taslakları ile ilgili açıklamaları çok faydalı oldu. Bizler mesleğimize katkı sunmak sorunlarımızı tartışmak ve çözüm önerileri konusunda TÜRMOB’a öneriler hazırlamak için bir arada oluyoruz.’’ dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi