Ordu Valisi Seddar Yavuz, Orduspor’un kurtuluş reçetesini verdi. Daha önce görev aldığı Uşak’ta, verdiği destekler sonrasında Erkek Basketbol Takımı’nı Süper Lig’e çıkaran Yavuz, yerel televizyon kanalında yaptığı açıklamada özellikle Orduspor ile ilgili birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Ordu Valisi Yavuz, Orduspor’un haline çok üzüldüğünü belirtirken Orduspor’un bu durumdan kurtulma şansının olduğunu belirtti.


”Futbol altı delik çuvala benzer”


”Futbol kulüplerini yaşatmak çok kolay değil. Sporun şöyle bir sorunu var. Özellikle futbol altı delik çuvala benzer. Sürekli doldurursunuz birşeyler koyarsınız ancak o çuval hiç dolmaz. Futboldaki en büyük sorun finansman sorunudur. Sadece Orduspor’da değil, Türk futbolunda bir finansman bir yönetim sorunu devam ediyor. Büyük takımların borçlarına baktığımızda ciddi rakamlar hatta çevrilemez durumda olanlar var.”

”Keşke Orduspor’u şu an Süper Lig’de izliyor olsaydık”


”Orduspor’un bu duruma düşmesinde büyük bir üzüntü duyuyorum. Futbolu takip eden ve amatör olarakta futbol oynayan birisi olarak keşke Orduspor’u şu an Süper Lig’de izliyor olsaydık. Ayrıca benim çocuklarımın da en çok üzüldüğü şey Süper Lig’de takımı olmayan bir ilin Valisi olmam.”

”Orduspor kurtulabilir”


”Orduspor’un kurtulmaması için engel yok. Tabiki de kurtulabilir. Bunun için şehrin tüm aktörlerinin, dışardaki insanların bir araya gelmesi gerekir. Bununla ilgili belirli rakamların tahahhüt edilerek, belirli alacaklardan vazgeçilmesi gerekir. Bu konuda Orduspor yönetimi ile görüşüp görüş ve düşüncelerini de aldım.”

”Şehir takımları liglere renk katıyor”


”Bir taraftan da Yeni Orduspor var. En azından 3.Lig’de takımımızın olması da olumlu bir yaklaşım. Sadece benim değil şehrin bütün olarak Orduspor konusunda çözüm üretmesi gerekir. Bunu yapamazsak giderek büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalırız. Ben bu şehrin Valisiyim ve iki takım arasında tercih yapmam söz konusu değil. Sportif faaliyette bulunan herkese eşit seviyede yaklaşmam lazım ancak dediğim gibi Orduspor’un durumuna çok üzülüyorum. Ben Eskişehirliyim. Orduspor’u yıllarca Süper Lig’de izledim. Şehir takımlarının futbolda ve basketbolda üst liglerde olması lazım. Liglere çok renk katıyorlar.”
SAMET KARADAĞ / ORDU YORUM
Editör: Haber Merkezi