Yeni projelerle değişim devam edecek

Büyükşehir Belediyesi’nin kentin genelinde sürdürdüğü değişim ve gelişim projeleri devam ediyor. İki yılı aşkın sürede birçok önemli projeyi hayata geçirerek vatandaşların takdirini kazanan Başkan Enver Yılmaz, açıkladığı yeni projelerle de yaşanan bu değişimin devam edeceğine vurgu yaptı.

 Rusumat’ın hikayesi yaşatılacak

Kurtuluş Savaşı’nda hafızalardan silinmeyecek bir olayla tarih sayfalarında yerini alan, 1921 yılında Ordu sahilinde Yunan gemilerinden kurtulmak için batırılan, ardından tekrar yüzdürülen Rüsumat No: 4 Gemisi’nin adının verileceği ve içerisinde şehitlik anıtının da yer alacağı projede son aşamaya gelen Ordu Büyükşehir Belediyesi, bu önemli projeyi hayata geçirmek için gün sayıyor.

Başkan Yılmaz: “Bülbül Deresi’ne kadar yeni peyzaj düzenlemesi yapacağız”

Başkan Enver Yılmaz, hazırlanan projenin son aşamaya geldiğini ve daha önce Ordu Lisesi karşısında düşünülen fakat mülkiyet sorunu nedeniyle mevcut Atatürk anıtının bulunduğu bölgeye yapılacağını belirterek, “Bu projenin daha önce Ordu Lisesi’nin karşısına yapılması düşünülmüştü. Ancak orada mülkiyet sorunu olduğu için ihale yapılamadı. Bunun üzerine Atatürk Parkı ile Ayışığı arasındaki alana oturacak şekilde bir proje hazırlanmasını istedim. Proje, bir tarafında Atatürk anıtı ve diğer tarafında şehitlik anıtı olacak şekilde hazırlanıyor. Bu alan 2 kat büyütülecek, protokol meydanı olarak da kullanılacak. Teleferik istasyonunun hemen yanına tamamen uluslararası standartlara uygun, paraşütçüler için de iniş noktası yapıyoruz. Bu projeyi de kısa sürede ihaleye çıkaracağız. Ayrıca kaykay pistiyle Bülbül Deresi’ne kadar olan alanı elden geçirerek yeni bir peyzaj düzenlemesi yapacağız” diye konuştu.

Kapsamlı bir proje olacak

Hazırlanan proje içerisinde bisiklet ve koşu yolu, ağaç altı oturma birimleri, sergi alanı, çocuk oyun alanı ve merdiven oturma basamakları yer alıyor. Rüsumat Gemisi’nin Ordu’yla bütünleşen hikâyesinin zeminde ışık tasarımıyla anlatıldığı projede meydanın bitimi heykel alanıyla sonlandırıldı. Geminin denize batırılıp tekrar yüzdürülmesi sürecinin de meydanın sağ ve solunda kurgusal olarak ifade edildiği projenin tamamlandığında büyük bir ilgi görmesi bekleniyor.OrduYorum

 

Editör: Haber Merkezi