Ordu Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce, ‘Gençlik Şühedanın İzinde’ sloganıyla düzenlenen anma programı, Ordu Lisesi önündeki alanda başladı.

 

Sarıkamış Şehitlerini anma programı için protokol mensupları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar, Ordu Lisesi önündeki alanda toplandı. 

 

Şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Fatsa Komando Taburundan gelen askerler, komando andını seslendirdi.

 

Ordu Lisesi önündeki alanda toplanan kalabalığa hitaben bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “Şehadete koşan, Allah’a kavuşan ve ebedi alemde Allah’la buluşan, Allah’la onurlanan tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. 1071’de Anadolu’da başlayan diriliş ve kıyamımız; bize bir Anadolu Selçuklu, bir Osmanlı ve bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti bağışlamış, dahası ilahi kelimatullahı Viyana kapılarına kadar ulaştırmış ve İslam’la şereflendikten sonra da bu milletin bileği bükülmez olmuştur. Bizim kutlu davamız ve yürüyüşümüz, her zaman hak, hukuk ve adaletten yana olmuştur. Güçlünün yanında değil, mazlumun yanında yer alan bir anlayışla ayyıldızlı al bayrağımızı, onurumuzu, şerefimizi, namusumuzu korumak için adeta şehadete gül bahçesine girercesine koşmuş bu kutlu millet, asla yolundan dönmemiştir ve dönmeyecektir” şeklinde konuştu.

 

 Vali Seddar Yavuz,  konuşmasının son bölümünde, “Biz, bir ve beraber olmaya, ümmet olmaya, kardeş olmaya ihtiyacımız var. 20 yıl içinde 12 milyon Müslümanı katledenler kimlerdir? Bu soruları doğru sormalı, doğru cevaplamalıyız.  Bu milletin yolu hak yoludur, adalet yoludur. Bu yoldan bizi asla döndüremeyeceksiniz.  Kirli oyunlarınızla bu ülkeyi bölüp, parçalayamayacaksınız. Güneydoğu’yu da alamayacaksınız. Bizim Ortadoğu ve Kafkaslarla olan bağımızı da koparamayacaksınız. 81 milyon vatan evladının ikinci adresi yoktur. Balkanların, Kafkasların, Ortadoğu’nun, hatta Afrika’nın ikinci adresi Türkiye’dir. ‘Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber. Sana ağucunu açmış duruyor Peygamber’. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum, mekanları cennet olsun, Allah hepinizden razı olsun. Bu soğuk günde şehitlerimize vefa gösterdiniz, sağolun, varolun” diye konuştu.

 

Vali Seddar Yavuz’un konuşmasının ardından protokol mensupları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar ellerinde Türk Bayrağı ile birlikte Durugöl Spor Kompleksinde yer alan Gençlik Merkezi’ne kadar yürüdüler.

 

Gençlik Merkezi önünde şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu. İl Müftüsü Mürsel Öztürk tarafından dua edildi. Sarıkamış Şehitlerini anma programına katılanlara, çay ve çorba ikramında bulunuldu. Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi