Pazar günü Kumruspor Orduspor maçında tribünlerde yaşanan olaylar haftaya damga vururken, yapılan açıklamalarla yaşananlar gün yüzüne çıkmaya başladı. Kumruspor Kulüp Başkanı Ahmet Karaoğlanoğlu’nun alkol ve uyuşturucu alan taraftarların tribün terörü yaptığı açıklamasının ardından Orduspor Kulüp Başkanı Suat Deniz önemli açıklamalarda bulundu.
”Bu tip şeyleri tasvif etmedim”

Başkanlığa geldiğimden beri ilk kez yayına katılma ihtiyacı duydum. Yaşanan olaylar hepimizi çok üzdü. Yaralanan herkese geçmiş olsun diliyorum. Bu tip şeyleri tasvif etmedim. Ahmet Başkanımı dinlerken hak verdiğim yerlerin yanı sıra haksız olduğu yerlerde var.

”Onaylamıyorum ama sadece Ordu’ya özgü birşey değil”

Taraftarlarla alkol almıştır. Türkiye genelinde bu yapılıyor. Taraftarlar maçtan önce toplanıp alkol alıyor, sadece Ordu’ya özgü birşey değil. Bu tabiki doğru değil. Ahmet Başkan alkolün ilerisine gitti, kendisine yakıştıramadım. Sonrasında yaşanan olaylar iki tarafı da üzmüştür. Bizim maçlara taraftar götürme gibi bir konumuz yok, bütün ilçedeki sporseverler bizim taraftarlarımız.

”Bu çocuklar amatör liglere alışkın değil”

Geçen hafta Fatsa Yaşamspor maçındaydım. Ben taraftarım yanlış yaptı ya da doğru yaptı demiyorum, gördüğümü söylüyorum. Bu çocuklar amatör liglere alışkın değil. Fevrileşebiliyorlar. Kulübün geldiği noktayı hazmedemiyorlar. Kimse hazmedemiyor. Ben onlara gerekli uyarıları yaptım. Bundan sonra oynanacak maçlarda bunlar yaşanmayacak. Biz çözüm odaklı olalım, bundan sonraki deplasmanlarda örnek taraftarlar olacaklardır.

”Ordu’da spor siyasi bir argüman olmuş”

Ordu’da spor, spor olmanın dışına çıktı. Siyasi bir argüman olmuş. Bizimle oynayamıyorlar, hakemlere, taraftarlara nifak tohumları sokuyorlar. Ben taraftarlarımız içine taraftar sokulduğuna inanıyorum. Ordusporlu olduğunu söylemelerine rağmen takımın başarısızlığıyla zevk alan bir sürü insan var. Zaten Orduspor üzerinden prim yapıldığı için kulüp bu hallere geldi.

”Şu anki takımdan iskelet oluşturmak istiyoruz”

Orduspor, Göztepe modelinde ilerleme olacak. Ordu’da biz ne zaman birşeyler yapmaya çalışsak engeller çıkıyor. Devre arasına kadar bu takımla devam edeceğiz. Eksiklerimizi burada tamamlayıp, transfer yapacağız. Şu anki takımdan iskelet oluşturmak istiyoruz. Bu takımın üzerine ilaveler yapıp, Bölgesel Amatör Lig’de iyi takım oluşturmak istiyoruz.
SAMET KARADAĞ / 
ORDU YORUM
Editör: Haber Merkezi