Tek gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında oylama öncesi konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş; "Suya indirim konusu bu süreçte bir beklenti haline dönüştü. Halkımızın genellikle bu beklentiyi dillendirdiğini fark kettik. İçme suyu fiyatlandırmasıyla ilgili yüzde 10'luk bir indirim yapılması kararını meclisin onayına sunacağız. Bu çerçeve içinde bir düzenleme yapılırsa iki yıl önceki fiyatlara döneceğiz. Türkiye'nin bu süreçte ekonomik olarak yaşamış olduğu sıkıntılara bir nebze olsun biz de katkı sunabilirsek bundan halk adına mutlu oluruz. Neticede siyaseten var olduğumuz bir yerdeyiz bir taraftan da kamu adına hizmet veren bir birimi yönetiyoruz. Milletimizin de beklentisine cevap olması adına zaman zaman bu kararları alabiliriz." dedi.

 

Tekintaş'ın konuşmasının ardından meclis tarafından yüzde 10'luk indirim oy birliği ile kabul edildi.  Karar doğrudan uygulanmak üzere 1 Kasım itibari ile yürürlüğe girecek.

 

İndirim süresiz

 

CHP'li meclis üyesi Hasan Karamustafaoğlu'nun bu kararın süreli mi yoksa süresiz mi olacağını sorması üzerine ise Başkan Tekintaş şu cevabı verdi: " Bu karar doğrudan meclisin aldığı karar olarak kayıtlara geçecek ve uygulanacak. İlerleyen süreçte yeni meclis oluşuncaya kadar süresi var. 31 Mart'a kadar önümüzü görüyoruz.  31 Mart'ta verdiğimiz yüzde 10'luık indirimi geri alacağımızı düşünmeyin. Bu sistem yürürken, karar doğrudan faturalara yansımış olacak."

 

İkizce Belediye Başkanı Bahri Söğüt ise indirimin süresiz bir indirim olduğunu belirtti. Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin

 

Editör: Haber Merkezi