Döviz kurlarında yaşanan artış nedeniyle kalp pili ve benzeri donanımlı müdahalelerin acil durumlar dışında askıya alınması iddiaları ile ilgili bir tepki de Milliyetçi Hareket Partisi Ordu İl Başkanlığı’ndan geldi.

Sağlık İl Müdürlüğü ve Ordu’daki bazı kurumlar hakkında Ordu halkını bilgilendirmek istediklerini söyleyen MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, “Çoğu ilçelerimizdeki hastanelerde laboratuvar ilaç yazmaya ise doktor yok. Biz bunları dile getirirken Ordu’da birkaç ay önce görevlendirilen il sağlık müdürü, sanki taşeron ihale müdürü olarak gelmişçesine hastanelerin ihaleleriyle ve yaptırımlarıyla uğraşıyor. Gelir gelmez ilk yaptığı iş Sağlık Müdürlüğü Yatırım İzleme Birimi'ndeki tecrübeli mühendis tekniker personeli sağa, sola şutlamak yerini değiştirmek oldu. Yanındaki işi bilen insanları değiştirerek, iş bilmeyen insanları yanına katıyor ve Van’dan gelen insanlara adeta adrese teslim ihale veriliyor. Yaklaşık 29 Milyon TL’ye yapılabilecek basit, özellik arz etmeyen 5 ilçedeki 13 adet hizmet binası ihalesi, nasıl 39 Milyon TL maliyetle ihaleye çıktı. Aradaki bu yaklaşık 10 Milyon TL kimin payı? İhaleye Ordu firmaları katılamasın diye mi yüzde 50’lik iş bitirme, yüzde 70 iş bitirmeye çıkarıldı. Neden ihaleye sadece 2 tane Van ilinden 1 tane de Bitlis ilinden toplamda üç firma geldi? Ordu Sağlık İl Müdürünün eski Van sağlık müdürü, ihale komisyon başkam Mehmet Sıddık Serçe'nin ise Vanlı olması tesadüf mü? 12-13 Bin TL'ye yapılabilecek tuvalet tadilatı hangi hesapla 21 Bin TL'ye veriliyor? Üstelik kurumun teknik personelinin hiç haberi yok. Geçici görevlendirmelerde standart yok. Ordu Devletten Mesudiye'ye laboratuvar teknisyeni gönderiliyor diş hastanesinden de Devlet Hastanesi laboratuvara Diş teknisyeni gönderiliyor. Kendisini buraya gönderen kişi, Ordu ve ilçelerinin sorunlarını anlatması için mi yoksa Ordu’daki hastanelere ihale aldırması için mi gönderdi? Biz Ordulunun hakkını kimseye yedirmeyiz. Makamlar sizin olabilir, ama meydanlar bizim.” dedi.

 

“Kime ‘kıyak’ yapacaksınız?”

Bunun yanı sıra AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız’a seslenen Yılmaz, “Ordulu gençlerin işiyle aşıyla uğraşma, Ordulu gençlerin aşının önünü kesme. Senin tanıdıkların olabilir, ama Ordulu gençlerimizin işlerine takoz koymayalım. Kura ise kura, adaletse adalet. Torbadan çıkana herkes razı oluyor, ama kenara bıraktığınız yüzde 20’lik, yani alınan 850 personelin 200 tanelik dilimiyle kime kıyak yapacaksınız? Kimler için ayırdınız? Böyle bir adalet yok. İsminin başında AK olan bir partinin milletvekilisiniz. Herkese adalet dağıtmanız gerekirken. Gençlerimize iş imkânının İŞKUR üzerinden yapılmasına rağmen 850 kişinin alınacağı bir yerde 250 kişiyi torbadan çıkarıp kenarda 200 kişilik bir alan bekleterek birilerinin gözünü boyamaya çalışmayın. Hak ve adalet istiyorsanız, isminizdeki adalete uymanızı tavsiye ederim.” ifadelerini kullandı.

 

“Yetkilileri göreve davet ediyorum”


1998 yılından beri çeşitli sağlık kuruluşlarında görev almış ve halen özel sektörde doktorluk görevini sürdüren MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un danışmanı Dr. Selçuk Yücesan ise, son günlerde ortaya atılan “Ordu Devlet Hastanesi Başhekimliği, dolardaki artış nedeniyle doktorlara pahalı malzeme gerektiren kalp damar cerrahi ameliyatlarında (kalp pili, kalp kapakçık değişimi vb.), acil durumlar dışında ameliyat yapmamaları yönünde talimat gönderdi.” şeklindeki iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu. Yücesan, “Uzun sürelerden beri söylediğimiz gibi Ordu’nun gerek kadro gerekse uzman hekim ve personel anlamda sağlık eksiklikleri var. Ancak son dönemde bunların da ötesinde sağlıkta ciddi problemlerin ortaya çıktığı bir süreçten geçiyoruz. Ordu’da tıbbi malzeme alımlarında kamu kaynaklarının yetersiz kaldığı iddia edilerek ameliyatların ertelenmesi için yazılı olarak talimat verme boyutuna gelen Ordu’daki sağlık hizmetlerinin, ileri seviyelere taşınabilmesini beklemek hayalcilikten öte bir durum olur. Sistem değişikliği sebebiyle oluşan fatura ve gelir kaybı sebebiyle personele, hekimlere verilen döner sermaye, ek ödemeler yerlerde sürünüyor. Personel huzursuz, hekimler huzursuz. Bu nedenle Ordu’nun sağlık idarecilerinin derhal görevlerinin başında durmaları ve kamu yararına bir çalışma başlatmaları gerekiyor. İl Valimizi, Sağlık Bakanımızı ve iktidar milletvekillerini bu hususta emek sarf etmek için göreve davet ediyorum.” diye konuştu. Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi