Başkan Erdoğan Erişen, 2013 yılının kasım ayında kuruluş imzaları atılan ve dünyanın en büyük basın örgütü olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 17. Başkanlar Kurulu Toplantısı'nın 8-11 Kasım arasında Ordu'da yapılacağını ifade etti.

 

Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu Belediyesi ve kentteki diğer sivil toplum kuruluşları ile bu önemli etkinliğe ev sahipliği yapacaklarını vurgulayan Erişen; "Gelen konuklarımız 150 civarında. 81 ilin gazeteciler cemiyeti başkanları, 8 federasyon başkanı var. Basın ilan kurumundaki basın kartları komisyonu temsilcileri, Medya-İş, Spor Yazarlar Derneği üyeleri ile bir bölümün eşleri 4 gün süreyle Ordu'da olacaklar. Toplantıda ilk 2 gün Türk basını ve yerel basının sorunlarının ele alınacağı etkinlikler olacak. Kalan günlerde de konuklarımız kentimizdeki tarihi ve turistik mekanları gezme imkanı bulacak. Etkinlik basının sorunlarının bir kez daha masaya yatırılmasının yanı sıra Ordu'nun tanıtımına da son derece önemli bir katkı sunacak." dedi.

 

Erişen, 9 Kasım cuma akşamı basın ödüllerinin de dağıtılacağı gala gecesi düzenleneceği bilgisini vererek, programlara tüm gazetecilerin davetli olduğunu sözlerine ekledi. Ordu Yorum/Neşe Çakar

Editör: Haber Merkezi