Yaklaşık 2 yıl sürdürülen görüşmeler sonucunda, tüm aşamaları tamamlanan proje doğrultusunda hazırlanan protokolde imzalar atıldı. Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen imza törenine Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Genel Sekreter Bülent Civelek, Ordu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hamdi Işık, Ordu Dolmuşçular Kooperatifi Başkanı Adem Yavuz, Toplu Taşıma Dairesi Başkanı Özgür Dayı ve Altınordu ilçesinde taşımacılık yapan şoför esnafı katıldı. “Toplu Taşıma Rehabilitasyon Projesi” adı ile imzalanan protokole göre Altınordu’da farklı güzergâhlarda hizmet veren 322 aracın sayısı, farklı boyutlarda ve kapasitede hizmet verecek olan 177 adet araç sayısına düşürülecek.

 

“Sözümüzü yerine getirdik”

 

Başkan Enver Yılmaz, süreç içerisinde toplamda 12 toplantının gerçekleştirildiğini ve bu toplantılar sonrasında taahhütlerin tek tek yerine getirildiğini söyleyerek, “Biz daha önce tüm şoför esnafımızın hakkını koruyacağımızın sözünü vermiştik. Bugün herkesin bu imza töreninden dolayı mutlu olduğunu görüyorum” dedi.

 

“Araç sayısı 177’ye düşecek”

 

Enver Yılmaz konuşmasında, Altınordu ilçesinde ulaşım konusunda büyük bir değişimin yaşandığına vurgu yaparak, “Bu imza töreni öncesinde herkesin de bildiği gibi trafik akışında birçok düzenlemeye gittik. Bazı cadde ve sokaklarımızı araç trafiğine kapattık. Bu süreçte değişim ve dönüşümü en güzel şekilde gerçekleştirdik. Yeni sistemle birlikte 322 adet aracın 161 adedi 5,5 – 8 m aralığında, 16 adedi 8 – 10 m aralığında olmak üzere toplam 177 araca dönüştürülmesi sağlanacak ve Cumhuriyet Meydanı araçların toplanma merkezi olacak. 20 kapalı durak ile 300’e yakın durağın montaj çalışmaları tamamlandı. Aralık ayından itibaren düzenlenen sistem ile yeni araçlarımızı yollarda görmeye başlayacağız” diye konuştu.

 

Altınordu’nun geleceğinin çok parlak olduğunu belirten Yılmaz, “Bu ilçemizde ulaşım konforu, her geçen gün artan bir ihtiyacı karşılayarak kendini gösterecek. Sistemimizin ana omurgasını sizler oluşturdunuz. Tüm esnaf arkadaşlarıma bol kazanç temenni ediyorum. Bugün bir milattır ve herkes bu işten memnun kalacaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

Amaç kaliteli hizmet!

 

Ordu Şoförler Kooperatifi Başkanı Adem Yavuz şu anda 265 dolmuş aracı, 46 Sagra Meydan aracı ve 11 de Kuğukent aracının hizmet verdiğini belirterek, “Yeni dönemde şoför esnafımız konforlu ve farklı kapasitelerde 177 araçla hizmet verecek. Amacımız halkımıza en güzel ve kaliteli hizmetler verebilmektir” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından hazırlanan protokol, Başkan Enver Yılmaz ile Ordu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hamdi Işık ve Ordu Dolmuşçular Kooperatifi Başkanı Adem Yavuz tarafından imza altına alındı. Haber Merkezi 
Editör: Haber Merkezi