2019 yılı faaliyetlerine Cumartesi Günü yapacağı toplantıyla birlikte start verecek olan Fırtına Akademi Besyo Hazırlık Kursu, Bahçelievler Final Okulları’nda bilgilendirme toplantısı yapacak. Yapılacak toplantı öncesinde Orduspor’da forma giyen aynı zamanda da Fırtına Akademi Besyo Hazırlık Kursu yetkilisi Savaş Çelik, Besyo kursları hakkında bilinmeyenleri anlattı.

2014 yılında kurulan ve kazandığı tecrübeleri öğrencilere aktarmayı başaran Savaş Çelik’le Fırtına Akademi Besyo Hazırlık Kursu, sayısız rekorlara imza atmıştır. Her zaman kendisini yenileyen ve kendine özgü çalışma konsepti bir Besyo hazırlık kursu olan Fırtına Akademi, kurulduğu günden beri başarı anlamında %95’in altına düşmedi ve 2018 sezonda 23’te 23 öğrenci başarısı yakaladı.

·         İlk olarak Fırtına Akademi Besyo Hazırlık Kursu olarak ne zamandan beri hizmet veriyorsunuz ? O günden sonra öğrencileriniz için amacınız ne oldu ?

Fırtına Akademi Besyo Hazırlık kursu olarak 2014 yılından beri hizmet veriyoruz. Her sene birçok genci hayallerine kavuşturmanın ve geleceğine küçük dokunuşlar yapmanın gururunu yaşıyorum. Amacım ilk günden bu yana hep bu işi en iyisiyle dürüstlükle yapmak ve Ordu’da Spor Akademisi hayali olan gençlerin elinden tutup hayallerine kavuşturmak oldu. Başarılı geçen bu süreçlerin duyulmasıyla bu işe verilmesi gereken önemin artması hedefim. Öğrenci ne istediğini bilse bile bunu başarmak için doğru süreçlerden geçmesi gerekiyor.

·         Ekip olarak ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz. Bu çalışmalar şu ana kadar size nasıl başarılar kazandırdı ?

Fırtına Akademi vizyon ve misyonu her geçen gün daha iyiye gitti. 6.yılımız olan bu süreçte hiç bir sene %95 başarının altına düşmemek de bizim için gurur oldu. İşimize profosyonel olarak bakıyorum. Gerek ekipman, gerek verdiğimiz eğitim ve ekibimiz çalışmalarını bu yönde sürdürdü ve bu yönde sürdürmeye devam edecek. Her sene olduğu gibi öğrenci odaklı, onları hayallerine kavuşturmak için elimizden qelen herşeyi yapıp öğrencilerimize en iyi imkanı sunuyoruz. Bizi en çok mutlu eden ise onların kazandıklarını öğrendikleri anda yaşadıkları mutluluğa şahit olmak.

·         Gölköy’de başladığınız bu yolda, ilçeye neler kazandırdığınızı düşünüyorsunuz ?

Gölköy şubesiyle başladığım işime 5 yılda Gölköy’de 40’ın üzeri öğrencimizi Spor Akademisine gönderdik. Gölköy’de büyük başarı sağladık ve bu Gölköy ilçesinde bir ilk oldu. Öğrencilerimizin çoğu özel yetenek sınavında Türkiye’de derece yaparak Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünü kazandı. Çok çalışıp her zaman daha iyisini hedefleyip çalışmalarımıza devam ettik. Düşünüyorum ki hem Gölköy’de hem de 2018 yılında Ordu’da yaptığımız işler sonrasında gençler artık daha bilinçli ve umutlu hale geldi.

·         Gelelim Ordu’ya. Orduspor’da forma giymenin yanı sıra 2018 yılında Besyo Kursu anlamında büyük başarılar yakaladığınızı biliyoruz. Bu konuda neler söylemek istersin ?

Bunun yanında ilk defa Ordu merkez şubemizi 2018 yılında açtık. Ordu merkez şubemizde de ilk yılımızda tüm öğrencilerimizin kazanmasiyla %100 başarı sağladık. Genel olarak 2018 sezonunda 23 de 23 kazanan ile %100 Başarı sağladık. Ordu’da bir çok genç hayallerine kavuştu. Türkiye’de önemli bir platform olan Besyo hazırlık kurslarında yaptığımız başarılarla kalitemizi göstermiş olduk. Öğrencilerimizin yetenek ve puan durumlarına göre toplam 17 farklı ile gidildi.

 

·         Hep öğrenciler tarafından bakıyoruz ancak şunu sormak istiyorum. Fırtına Akademi Besyo Hazırlık Kursu, öğrencileri hazırlarken nelere dikkat ediyor ?

Bu işte önemli olan kurs yapmak olmadığını belirtmek isterim. Ben ekibimle öğrencilerin gelecegi için en iyisi için çalışıyorum. Hedefimiz bizimle hazırlanan tüm öğrencilerin üniversiteye yerleşmesidir. Bunun için gerekli bilgi ve donanıma sahip olunmalıdır. Demem o ki öğrencilerin geleceği için adım atarken çok iyi araştırma yaparak, doğru tercihler ile doğru kursu seçmesidir. En büyük sıkıntımız, bir sürü genç kazanabileceği halde 1 senesini araştırıp sorgulama yapmadan yanlış secimler yaptığı için 1 senesi boşa gitmiş olmasıdır. Gençlerin en büyük sıkıntısı bu. Maalesef bunun örnekleri çok. Bu sezon içindeki öğrenciler arasında kazanabilecekken kazanamayan öğrenciler olup, bu sezon Fırtına Akademi ile kazanmaları için ekibimizle çok iyi çalışıp hayallerine kavuşması sağlanması amacımızdır. Başarıya giden bu yolda Antrenörün öğrencisini doğru okula yönlendirerek kazanmasının önemi de unutulmamalıdır. Antrenör ve kurs kalitesi burada ortaya çıkmış oluyor. Öğrencilerin antrenmanlarındaki fiziksel perfomansı yanında motivasyon ve Üniversite sınavlarıyla ilgili de çalışmalar yapmak ve puanın önemini de öğrencilere anlatıp bilgilendirmek gerekir.

 

·         Cumartesi günü yapacağını toplantıda her konuda detaylı bilgiyi vereceksiniz. Toplantı öncesinde son olarak neler söylemek istersiniz ?

Maalesef velilerimiz ve öğrencilerimiz bu konularda bilinçsiz. Bu da öğrencilerin seçimlerini etkilemektedir. Sezon içerisinde her bir öğrenci için doğru çalışmalar, kazanabileceği okul analizi ve yönlendirmelerinin çok önemli olduğunu öğrencilere anlatmak adına sizinde belirttiğiniz gibi Fırtına Akademi 2019 sezonu adına 12 Ocak Cumartesi Saat 13:00’de Bahçelievler Final okulları konferans salonunda bilgilendirme toplantısıyla sezonu açıyoruz. Bu seminerimiz ücretsiz olup Beden eğitimi ve spor öğretmeni olmayı düşünen tüm öğrencileri bekliyorum. Gelsinler bizi bizden dinlesinler.  Biz ulaşabildiğimiz kadar öğrenciye ulaşmak istiyoruz. Seminerde Besyo’ya dair bilinmesi gereken herşeyi ve Fırtına Akademi olarak onlara katabileceklerimizi anlatacağız.

SAMET KARADAĞ / ÖZEL RÖPORTAJ

Editör: Haber Merkezi