CHP Gülyalı Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Ulaş Tepe, belediyeciliğin kendisi için çok önceden başlayan bir tutku olduğunu belirterek, hayalini kurduğu belediyeciliği anlattı...

Belediyecilik hayalin ne zaman başladı?

 

U.T. 2 kuşak belediyeci bir aileyiz. Babam ve dedem belediyede çalışıyordu. Ben de belediye koridorlarında büyümüş bir çocuğum. O yüzden bütün eğitim hayatımı, yaşantımı yerel yönetimler üzerine odakladık. Ne zaman bir belediyeci görsem babamı görmüş kadar seviniyorum, ne zaman bir belediyeye girsem evime girmiş kadar rahat hissediyorum.

 

"Belediyecilik kuralımız 4U!"

 

Belediyecilik doğrudan insana yapılan bir hizmet. Biz belediyecilik anlayışımızı 4U ile nitelendirdik. Ulaşan olcağız, ulaşamadığımız kimse olmayacak. Ulaşılan olacağız, hiç kimseyle aramızda en ufak bir mesafe olmayacak. Gülyalı'da benden büyüklerin evladı, yaşıtlarımızın kardeşi olacağım, çocukların da başka abisi olacağım. Ulaştıran olacağız, her hizmeti tüm bölgelere ulaştıran olacağı, adaletli bir şekilde Gülyalı'nın tüm bölgelerine hizmet edeceğiz. Uzlaşan olacağız, halkın hayır dediği hiç bir hizmetin altına imza atmayacağız. Her zaman temel derdimiz Gülyalı'nın ortak çıkarı olacak. Gülyalı'nın tamamına hizmet eden bir belediye başkanı olmayı hedefliyoruz.

 

"İstihdam yaratacak projelerimiz var!"

 

Birçok belediyeyi yerinde gidip inceleme fırsatı  buldum. Her belediyenin ekonomik sorunları var.  Yüksek lisans yaparken tez konum ilçe belediyelerinin kaynak artırım yöntemleri üzerine olmuştu.  Avrupa Birliği projeleri üzerine eğitim almış, Türkiye'nin dört bir yanında proje yürütmüş biriyim. Seçildiğim takdirde Gülyalı'yı mutlaka Avrupa Birliği'nin dünya bankasının fonlarından yararlanabilecek bir belediye haline getireceğiz.

 

Gülyalı ile ilgili gerçekleştirmek istediğin projeler neler?

 

U. T. Yapacağımız her işi insanlara sorarak gerçekleştireceğiz. Saha analizleri yapıyoruz, ciddi bir ekiple çalışıyoruz. Turnasuyu bölgemizi Ordu'yla Gülyalı'nın kucaklaştığı bir alan haline getireceğiz. Gülyalı'yı uyandıracağız. Gülyalı üniversite sınırında olan bir ilçemiz. Turnasuyu mahallemizi bir öğrenci kenti haline getireceğiz. Bu bölgede 2 tane öğrenci yurdu açacağız. Turnasuyu'nda yaşayan insanlarımız bu yurtlarda istihdam edilecek. Erkek öğrenci yurdumuzun ismi Tıbbıyeli Hikmet Erkek Öğrenci Yurdu, kız öğrenci yurdumuzun ismi de Bahriye Üçok Kız Öğrenci Yurdu olacak. Turnasuyu vadisini canlandıracak projelerimiz var. Yürüyüş parkurları yaparak, o bölgeyi canlandıracağız.

 

" Üniversite öğrencilerine aylık 200 TL burs"

 

Fındık dikiminin ilk yapıldığı bölge Gülyalı. Çevre yolunun da bitmesiyle transit yolcuların Ordu'dan geçebilecekleri tek nokta Gülyalı olacak. Biz 5 yılın sonunda Gülyalı'yı fındık almadan geçilemeyecek bir bölge haline getireceğiz. Çevre yolu kenarında, belediyeye ya da özel sektöre ait tesislerle, fındığı kooperatifleştirerek; fındığı belediye kooperatifi olarak biz satacağız. Buradan elde ettiğimiz kar ile adresi Gülyalı'da bulunan tüm üniversite öğrencilerine aylık 200 TL burs vereceğiz.

 

"Ulaşılabilir kütüphane"

 

Eğitime çok önem veriyoruz. Çocukların hepsine kodlama eğitiminin verilebileceği, çocukların bilişim ve teknoloji ile tanışabilecekleri eğitimleri ücretsiz olarak verdireceğiz.

Şimdiki kütüphanenin durumu içler acısı, o kütüphanenin yerini değiştireceğiz, ulaşılabilir bir kütüphane yapacağız.

 

"Kestane mahallesinde turizm"

 

Kestane  mahallesinde ve bazı mahallelerimizde atıl olan okullarımız var. Bunları milli eğitimle protokol çerçevesinde düzenleyeceğiz. Özellikle kestane mahallemizi turizm potansiyeli olan bir yer olarak görüyoruz. Oradaki köprüleri dünyaya tanıtacağız. O alanda sosyal bir tesis yaparak, turizme kazandıracağız.

 

"Yaşlı bakım merkezi"

 

Kestane köyümüzde bir yaşlı bakım merkezi oluşturacağız. köylerde yaşayan yaşlı vatandaşlarımız bütün gün dolaşıp işlerini halledip, akşam yaşlı bakım merkezinde yemeklerini yiyip konaklayabilecek. Modern bir dönüşüm sağlayacağız. Orası yaşlılarımızın kendi evleri olacak.

 

"Doğa dostu kreş"

 

Çalışan annelerimiz için Gülyalı'da bir kreş açacağız. Bu kreşte yine Gülyalılar çalışacak. Çocukların daha iyi bir eğitim almasını istiyoruz. Yapacağımız kreş doğa dostu bir kreş olacak. Doğayla barışık bir kreş açacağız.

 

"Balıkçı barınağı yeniden düzenlenecek!"

 

Ordu'da denizle ilişkisi olan bir kaç ilçeden biriyiz. Balıkçı barınağımızı da bütün balıkçılarımız fikirlerini alarak o alanda yeniden bir düzenlemeye gideceğiz. Karadeniz'e örnek olabilecek bir projeyi o bölgede hayata geçireceğiz. Gülyalı'yı Orduluların balık yemek için gideceği bir ilçe haline getireceğiz.

 

"Kadınlar  için el emeği pazarı"

 

Annelerimizin, kadınlarımızın el işlerini yapıp sattıkları bir mekanı hayata geçireceğiz. El Emeği Pazarı oluşturmayı planlıyoruz. Böylece kadınlarımız hem üretecek, hem de ev ekonomilerine katkıda bulunacak.

 

Yaşımızın genç olmasından dolayı heyecanımız, enerjimiz var. Biz bu işi yaparız. Bizim hikayemiz bir hayalle başladı, hayalle devam ediyor. Benim hayalimi Gülyalılılar, Gülyalılıların hayalini de ben gerçekleştireceğim diye umuyorum... Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi