Ordu Ticaret Borsası'nda 2016 yılı fındık fiyatı dün 13 TL'den işlem görürken, serbest piyasada ise fiyatlar 14-15 TL civarında oluşmaya başladı.

 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, şekillenen fiyatların üreticinin beklediği fiyatlar olduğunu söyledi. Soydan, "Bu, hem üretici hem kamuoyu bazında memnun edici bir durum. Fındık hak ettiği rakamlara geldi. Üreticinin bilinçli hareket etmesi serbest piyasadaki fiyatları bu seviyeye getirdi. 2016 yılında bir rekolte düşüklüğü vardı. Bu rekolte düşüklüğünün de fiyatlara olumlu yansıması oldu. Bu artışı sabırsızlıkla bekliyorduk. Önemli olan istikrarlı bir fiyatın oluşması. Oluşan fiyatlar karşısında üreticilerimiz fındıklarını en iyi şekilde değerlendirebilir." dedi.

 

"Sürpriz beklemiyoruz"

 

Geçen seneki fiyat artışının ardından bir süre sonra fiyatın bir anda düşüşe geçtiğini ve üreticilerin büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını belirten Soydan, bu sezon böyle bir hayal kırıklığı yaşamak istemediklerini belirterek, şöyle devam etti: "Geçen seneki gibi bir durum yaşamak istemiyoruz. Çünkü bu tür düşüşler üreticiye ve tüm piyasaya zarar veriyor. Böyle sürpriz bir gelişme beklemiyoruz. Fındıkta istikrar istiyoruz. Bu istikrar doğrultusunda bahçelerimizin bakımları yapılıyor ve fındığın kalitesi artıyor." Ordu Yorum/Neşe Çakar/ Özel Haber

 

Editör: Haber Merkezi