Bağımlıkla Mücadele Toplantısının açılışında bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “Bugün, 81 ilde eş zamanlı olarak bağımlılık ve uyuşturucu ile mücadele konusunda genel bir değerlendirme toplantısı yapılacak. Bağımlılık ve uyuşturucuya karşı yapılan mücadelenin bir kez daha altını çizmek ve alınacak tedbirleri görüşmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Bununla ile ilgili olarak etkin tedbirler alınması, birlikte koordinasyon içerisinde çalışılması hususunda, Bakanlığımızın da emir ve talimatları oldu.  Türkiye artık uyuşturucu konusunda transit bir ülke olmaktan çıkmış, hedef bir ülke haline gelmiştir. Hedef olması vesilesiyle de gençlerimizi, çocuklarımızı bu çağımızın hastalığı dediğimiz bağımlılıkla mücadele konusunda etkin bir tedbir almaya yöneltiyor. Bu mücadelenin birkaç ayağı var. Birinci ayağı arzı azaltmak. Arzı hatta mümkünse yok etmek. Bunu nasıl yapacağız? Bu birinci tedbir olarak devreye giriyor. Narko timleri geliştirdik. Şu anda ilimizde hiç olmadığı kadar başarılıyız. Özellikle 2017 ve 2018 yılında emniyet ve jandarma birimlerimiz konuyla ilgili çok ciddi başarılar elde ettiler kendilerini tebrik ediyor ve kutluyoruz. İkinci boyutu çocuklarımızı ve gençlerimize sahip çıkmak onların sevgi ve şefkat açığını kapatmak” dedi.

 

“Valilik olarak çeşitli projeler üretiyoruz”

 

“Valilik olarak çeşitli projeler üretiyor, sosyal ekonomik destekler yapıyor, ÖNEM projesi gibi projeleri devreye sokuyoruz ve hiç kimsenin sahipsiz kalmaması için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz” diyen Vali Yavuz, belediyelerimizin başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere belediye başkanlarımızın desteğini alarak tam bir işbirliği ve koordinasyon içerisinde hareket ediyoruz. Bugün itibariyle 3.250 civarında hamimiz var. Özel nedenleri olan çocuklarımıza doğru bir rol model olma yolunda ciddi bir katkı sunuyor. Türkiye’de bu denli kapsamlı yürütülen çalışma yok. Bu projemizi Çalışma, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın yetkilileri ile paylaştım. Onlara da bu raporları verdim. Türkiye genelinde bu projenin yapılabileceğini söylemek istiyorum. Şu an itibariyle ÖNEM projesinde ulaştığımız 17.500 civarında çocuğumuz var. Yani elinden tutulması gereken 17.500 çocuğumuz var. Bu faaliyetleri yürütmez, sevgi ve şefkat açığını kapatmaz, sosyal ekonomik desteklerini yerine getirmez, insanları sokağa bırakırsanız, elbette bu problemler ile yüzleşmeniz kaçınılmaz olur. Sorun çıktıktan, kişi hasta olduktan, kişi bağımlı olduktan sonra doktor arar, tedavi ettirmek isteriz. O zaman çok geç oluyor. Bunun toplumsal bir maliyeti var” şeklinde konuştu.

  

“Metruk binalar yıkılacak”

 

Metruk binalarla ilgili olarak da çalışmalar yapıldığını söyleyen Vali Yavuz, “Metruk binalar konusunu bütün kaymakamlarımızın, belediyelerimizin ihmal etmeden, ötelemeden çözüme kavuşturması önemli” diyerek, bugüne il genelinde 388 metruk bina tespit edildiğini, bunlardan ancak 86’sının yıkılabildiğini, geriye kalan metruk binaların en kısa sürede yıkılması gerektiğini ifade etti. Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi