Alınan kötü sonuçların ardından Teknik Direktör Nihat Balan, Sportif Direktör Serdar Akkuş ve yardımcı antrenörlerin görevine son veren Yeni Orduspor, futbolculardan sonra teknik direktör konusunda da kesenin ağzını iyice açtı. Yeni Orduspor, gelecek vaadeden ve üst liglerde takım çalıştıran Cüneyt Dumlupınar ile büyük ölçüde anlaştı.
Trabzonspor efsanesi Sadi Tekelioğlu ile de görüşme halinde olduğu bilinen Yeni Orduspor’da, asıl hedefin Cüneyt Dumlupınar olduğu biliniyor. Bu sezon 3.Lig üzerinde bir kadro kuran Yeni Orduspor’da, takımın başına iyi bir teknik adam getirilip en azından Play-Off potasına girilmesi bekleniyor.

Cüneyt Dumlupınar kimdir ?

Yaşadığı diz sakatlığı nedeniyle sadece 5 yıl süren profesyonel-amatör futbolculuk hayatında Karşıyaka, Milasspor, Petkimspor, Soma Linyitspor, Bergama Belediyespor ve Yeni Foçaspor formaları giyen Dumlupınar, antrenörlüğe ise 24 yaşındayken Karşıyaka’da başladı. İzmir ekibinde Gençlik Gelişim Antrenörü olarak göreve başlayan Dumlupınar, aynı unvanla sırasıyla Samsunspor, Kayserispor ve Gaziantepspor’da çalıştı. Ağustos 2013’te Adana Demirspor 16 Yaş Altı Takımı’nın başına geçen Cüneyt Dumlupınar, sonra Kayserispor’a 13 Yaş Altı Takımı’nı alarak döndü.
Kayserispor’da antrenörlükle devam eden kariyeri, sarı-kırmızılı takımın başında şampiyonluk yaşayarak taçlandı. PTT 1. Lig’de bitime 3 hafta kala Kayserispor’u Spor Toto Süper Lig’e çıkarmayı başaran Cüneyt Dumlupınar, kariyerinin ilk uzun süreli A Takım teknik direktörlük serüveninde şampiyonluk yaşayarak bir ilke imza atan Cüneyt Dumlupınar, daha sonrasında Karşıyaka, Çaykur Rizespor, Aytemiz Alanyaspor ve son olarak Fatih Karagümrük’t görev yapmıştı.
SAMET KARADAĞ / ORDU YORUM
Editör: Haber Merkezi