24 Haziran seçimleri sonucunda Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar seçilerek, Türkiye’nin yeni bir döneme, yeni bir yönetim anlayışına kavuştuğunu söyleyen Vali Seddar Yavuz, Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin de yayınlanmaya başladığını hatırlattı ve tüm kamu kurum ve kuruluş yöneticilerinden yayınlanan kararnameleri dikkatle okumalarını, kendi görev ve sorumlulukları ile ilgili gelişmeleri takip etmelerini istedi.

 

Yeni yönetim sistemiyle birlikte Valiliğin ve Kaymakamlıkların fonksiyonunun değiştiğine vurgu yapan Vali Yavuz, ”Yeni sistemle birlikte bölge ve il müdürlükleri başta olmak üzere birçok kurumun varlığı ile atama usulleri değişti. Valilerin ataması direkt Cumhurbaşkanı tarafından yapılacak. Mülki idare amirlerinin atama biçiminde çok büyük değişiklik yok. Bununla birlikte Valilerin görev tanımı da değişti. Valiler, Sayın Cumhurbaşkanının ildeki temsilcisi ve yürütme vasıtası olarak tanımlandı.” şeklinde konuştu.

 

“Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, yeni döneme hızlı adapte olmalı”

 

“Devlette hızlı bir değişim ve dönüşüm var. Bu değişime hepimizin ayak uydurması gerekir. Bu sadece yönetim biçimi değişikliği değil, bir zihniyet değişikliğidir aynı zamanda” diyen Vali Yavuz, ”Bu zihniyet değişikliğine adapte olmalıyız.  çokta kolay görünmüyor. Özellikle bürokrasinin hızını arttırması gerekiyor. Gereksiz, yetkisiz müdahalelerin azalacağı bir sürece geçiyoruz.” diye konuştu.

 

Vali Seddar Yavuz daha sonra ilimizde 2018 yılı Haziran ayı sonu itibarıyla yapılan kamu yatırım projeleri ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

 

Vali Yavuz, ”Kamu yatırım proje sayısı 302’dir. Bu yatırımların toplam proje bedeli yaklaşık 6 Milyar 528 Milyon TL olup önceki yıllar harcaması 2 Milyar 430 Milyon TL,yılı ödeneği 1 Milyar 207 Milyon TLve yıl içi harcaması 665 Milyon TL’dir. Yatırımlarda projelerin toplam bedeline göre %47,41 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. Ordu’da yürütülen 302 kamu yatırım projesinden 178 adedi devam eden projelerdir. 27 adedi proje, 30 adedi ihale, 7 adedi sözleşme aşamasında ve çeşitli nedenlerle başlanamayan proje sayısı ise 9’dur. 51 adet projede %100 fiziki gerçekleşme sağlanarak yatırımlar tamamlanmıştır. İlimizdeki 302 yatırım projesinin 119 adedi Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerine aittir” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi