Türkiye enerjide % 70 oranında dışa bağımlıdır. Kullandığımız elektriğin % 33 ünü  doğalgazdan elde etmekteyiz.  Kullandığımız petrolün % 93 ünü; doğalgazın % 97 sini ithal ediyoruz.  Bir yandan da  enerji  tüketimi yıldan yıla artıyor.  O halde yerli kaynaklara yönelik; enerji üretimine özellikle önem vermek durumundayız.  Örneğin  güneş enerjisi;  rüzgar enerjisi gibi;  diğer  yandan da  olabilecek sahalarda  petrol ve doğalgaz aramalarına hız vermeli ve gerekli  yatırımı da  yapmalıyız.
      
 Hızlı tren ülkemizde toplu taşıma anlamında; sorunu çözebilecek en önemli yatırımdır.  Çünkü kapasitesine göre çok önemli bir yolcu sayısını süratle gideceği yere ulaştırmakta; karayollarındaki trafiği büyük ölçüde azaltmakta ve dışa bağımlı petrol  tüketimini de  düşürmektedir.
        
Hızlı tren;  elektrikle çalışan bir sistemdir.  Dolasıyla çok fazla elektrik tüketmeden; çok fazla sayıda  yolcuyu;  gerekirse yükü;  gideceği   yere  süratle  taşımaktadır. Bu  nedenle  hızlı tren yatırımlarına süratle yön verilerek; Türkiye’nin 7 cooğrafik  bölgesine  gider hale getirilmesi  dışa bağımlı enerji tüketimini en aza  indirecek ve yolculuğu 250 km sürate taşıyacak  ve son derece  emniyetli olacaktır.